varianti delta

kor22021

EMA: me dy doza të vaksinave të miratuara në BE, ofrohet mbrojtje nga varianti Delta

Me dy doza të katër vaksinave të miratuara në Evropë, arrihet mbrojtja ndaj variantit Delta të Sars-Cov2. Gjatë një konference për shtyp, Marco Cavaleri ka thënë se...
transparent

kor132021

ISHP: Te ne qarkullojnë mutacione të coronavirusit. Pritet konfirmimi nga Berlini nëse janë Delta

Instituti i Shëndetit Publik pranon se në Shqipëri po qarkullojnë mutacione të coronavirusit, por pritet të konfirmohet nga laboratori i referencës në Berlin nëse janë Delta apo mutacione të tjera. Koordinatorja...
transparent

nën152021

Çfarë dimë për variantet SARS-CoV-2

Deri më tani, janë identifikuar qindra variante të koronavirusit në mbarë botën. OBSH-ja dhe rrjeti i saj ndërkombëtar i ekspertëve monitorojnë vazhdimisht modifikimet, në mënyrë që, nëse identifikohen mutacione...
transparent

mar22022

Covid-19. Aprovohet në Kanada, vaksina e parë bimore

Health Canada ka dhënë miratimin për COVIFENZ®, një vaksinë COVID-19 rekombinante adiuvate me grimca të ngjashme me virusin, me origjinë bimore, e indikuar për imunizimin aktiv që synon parandalimin e COVID-19...
transparent

mar102022

Covid-19 në hundë dhe fyt. Arsyet e infektueshmërisë më të madhe të Omicronit

Është zbuluar një nga mekanizmat që qëndron në themel të infektueshmërisë më të madhe të variantit Omicron, i cili ngulitet brenda qelizave të hundës dhe fytit. Kjo hipotezë konfirmohet nga një studim klinik i kohëve të fundit...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC