psikiatrike

pri92019

Efektet anësore të barnave për lupusin. AIFA: rrezik për probleme psikiatrike

Ka patur një shtim të rrezikut për probleme të rënda psikiatrike, si depresion, ose sjellje vetëvrasëse dhe vetëlënduese te pacientët me lupus eritematoz sistemik (LES) të cilët trajtohen me belimumab, i cili i është shtuar...
transparent

dhj12020

COVID-19. Hidroksiklorokina. EMA konfirmon rreziqet për çrregullime psikiatrike

Agjencia Evropiane e Barnave: Një rishikim i të gjitha të dhënave në dispozicion konfirmoi një lidhje midis përdorimit të barnave që përmbajnë klorokinë ose hidroksiklorokinë dhe rrezikut të çrregullimeve psikiatrike...
transparent

shk262021

Covid-19: Thuajse një në 3 pacientë ka çrregullim të stresit post-traumatik pas sëmundjes

Sipas një letre kërkimore të botuar në “Jama Psychiatry”, te pacientët që kanë paraqitur një infeksion akut Covid-19, prevalenca e çrregullimit të stresit post-traumatik (PTSD) është 30.2%, në përputhje me rezultatet...
transparent

tet262021

Çrregullimi bipolar. Një gjen me aktivizim të reduktuar mund të qëndrojë në bazë të rezistencës ndaj litiumit

Një rënie në aktivizimin e një gjeni specifik mund të shpjegojë pse shumë pacientë me çrregullime bipolare nuk i përgjigjen trajtimit me litium, sipas një studimi...
transparent

mar182022

Amenorrea nga barnat antipsikotike. Terapitë fitoterapike janë të lehta, por efikase

Trajtimi me antipsikotikë mund të shkaktojë amenorre. Mjekësia bimore kineze ka teorinë e saj etiopatogjenetike mbi këtë efekt anësor dhe ka zhvilluar metodat e veta të trajtimit, me mjekësinë tradicionale bimore...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC