nutrientë

mar82019

Diabeti, karbohidratet, yndyrnat e proteinat. Vështirë të kuptosh si reagojnë mbi kontrollin

Sipas një studimi të publikuar në “Diabetic Medicine”, për diabetikët, është e vështirë të formulosh udhëzime të bazuara tek ushqimet. Duke u nisur nga studimet mbi makronutrientët, edhe edukimi i pacientëve duhet të...
transparent

pri242019

Një agjent nutraceutik përmirëson gliceminë te pacientët disglicemikë

Administrimi i një kombinimi nutraceutik që përmban ekstraktet nga Ascophyllum nodosum e Fucus vesiculosus, përmirëson ndjeshmërinë ndaj insulinës dhe gliceminë, nëse bashkohet me një stil jete të shëndetshme. Ky...
transparent

dhj172021

Nivelet e vitaminës D në normë, për një shëndet të mirë të zemrës. Ja, cilat janë

Sipas një studimi të botuar në European Heart Journal, mungesa e vitaminës D mund të shtojë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare. Në veçanti, studimi ofron një provë gjenetike për lidhjen midis kësaj vitamine...
transparent

pri222022

Mikronutrientët kryesorë që i japin qëndrueshmëri sistemit imunitar

Vitaminat A, B6, B12, C, D, acidi folik, bakri, hekuri, seleniumi dhe zinku janë ndër mikronutrientët thelbësorë të nevojshëm për të mbajtur sistemin imunitar të shëndetshëm dhe të qëndrueshëm, një qëllim për të cilin duhet vepruar...
transparent

maj262022

Covid-19. Ja, si ndikon gjendja nutricionale në infeksionet e rënda

Sigurimi i një gjendjeje optimale të të ushqyerit mbetet një strategji e dobishme në mbështetjen dhe ruajtjen e një reagimi imunitar efektiv që e mbron trupin nga infeksionet. Këto janë përfundimet e një studimi të botuar në revistën...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC