kancerogjen

gus62018

A është pudra kancerogjene? Provat shkencore që çuan në dënimin e Johnson & Johnson

Muajt e fundit, ka patur një debat të gjerë në lidhje me kancerogjenitetin e dyshuar të pudrës që gjendet në produktet kozmetike dhe një vendim gjyqësor në SHBA kohët e fundit, e ka dënuar kolosin Johnson&Johnson...
transparent

sht262018

Zgjerohet çështja Valsartan: EMA kërkon rishikim të katër sartaneve të tjera

Rishikimi i papastërtive të zbuluara te valsartani është shtrirë edhe në barna të tjera të klasës së sartaneve, pas zbulimit të niveleve shumë të ulëta të N-nitrosodietilamminës (NDEA) në një tjetër substancë aktive, te losartani...
transparent

nën272018

Alkooli. Pragu i konsumit të sigurt është... zero!

Nuk ekziston një nivel konsumi i pijeve alkoolike që të jetë i sigurt. Lajme të këqija këto për pothuajse 2,4 miliardë pijedashës në botë, 63% e të cilëve janë meshkuj. Vdekjet që i atribuohen konsumit të alkoolit janë pothuajse 3 milionë...
transparent

maj82019

Kremrat kundër diellit. FDA-ja kërkon analiza toksikologjike për disa principe aktive

Sipas një studimi të publikuar në “JAMA”, çështja e përthithjes sistematike të disa përbërësve të produkteve kundër diellit, ka nevojë për studime të mëtejshme. “Sipas kërkesës së FDA-së, përbërësit aktivë të produkteve...
transparent

qer272019

Kosi mund të reduktojë rrezikun e adenomave intestinale

Konsumimi i dy ose më shumë racioneve javore të kosit, i ndihmon më së shumti burrat në pakësimin e mundësive për zhvillimin e adenomave, formacione prekanceroze që paraprijnë zhvillimin e adenokarcinomës intestinale. Ky...
transparent

gus52019

Tumoret. ISS sjell barin e ri që i mban në gjumë qelizat kancerogjene

Një bar i ri antitumoral mund të neutralizojë qelizat kancerogjene. Ai është krijuar nga Instituti i Lartë Italian i Shëndetit, në bashkëpunim me Universitetin “Alma Mater” të Bolonjës dhe Universitetin Katolik, në një studim...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC