pulmonare

pri182018

FDA-ja i jep nintedanibit përcaktimin Fast Track, për sklerozën sistemike

FDA-ja i ka dhënë nintedanibit përcaktimin Fast Track (leje për shqyrtim të përshpejtuar) si terapi për sklerozën sistemike me sëmundje intersticiale pulmonare (SSc-ILD). Këtë e bën të ditur një deklaratë e Boehringer...
transparent

tet42018

Tumori i mushkërive jo me qeliza të vogla. CHMP-ja mbështet frenuesit e ALK-ut

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor i EMA-s, është shprehur në favor të aprovimit të plotë të brigatinibit si monoterapi për trajtimin e pacientëve të rritur, me tumor të mushkërisë jo me qeliza të vogla (NSCLC) ALK-pozitiv...
transparent

tet82018

Infeksionet nga mykobakteret. FDA-ja aprovon antibakterialin për pacientë të përzgjedhur

FDA-ja ka aprovuar amikacinën në formë suspensioni lipozomial për inhalim, të tregtuar nga Insmed me emrin Arikayce, për një popullsi të kufizuar pacientësh me një lloj të rrallë infeksioni pulmonar jo tuberkular, të shkaktuar...
transparent

tet92018

Vaksinë e re për tuberkulozin. Publikohen rezultatet e para të studimit ndërkombëtar

Një vaksinë eksperimentale mund të mbrojë nga tuberkulozi pulmonar, sipas rezultateve të një studimi të fazës 2b, të botuar në “New England Journal of Medicine”. Si shkaku kryesor i vdekjeve nga sëmundjet ngjitëse në botë...
transparent

nën62018

Fibroza cistike. Dy barna të reja përmirësojnë funksionin pulmonar

Kërkuesit kanë vlerësuar në studime paralele regjimet e terapisë së trefishtë te pacientët me dy çifte të mutacionit CFTR Phe508del, për të cilët terapia e zakonshme është tezacaftor-ivacaftor dhe te pacientët me një mutacion...
transparent

dhj172018

FDA-ja i vendos emërtimin Fast Track, colistimethate natriumit pluhur

Colistimethate natriumi në formë pluhuri për nebulizim, i administruar me I-neb, një sistem AAD (Adaptive Advanced Aerosol), ka marrë nga FDA-ja emërtimet “QIPD” dhe “Fast Track” për “parandalimin e riakutizimit pulmonar te...
transparent

dhj212018

Sildenafili mund të ndihmojë për fibrozën pulmonare idiopatike

Te pacientët me fibrozë pulmonare idiopatike dhe difuzion alveolo-kapilar të monoksidit të karbonit (DLCO) të barabartë me 35% ose më pak sesa vlera e parashikuar, trajtimi i bashkuar me sildenafil (principi aktiv i viagrës)...
transparent

mar82019

BPKO. Aprovohet në Europë, shtimi i indikacionit për terapinë e trefishtë

Komisioni Europian ka aprovuar shtimin e indikacionit terapeutik për terapinë e trefishtë (ICS/LABA/LAMA) në formulim ekstrafin, duke rinjohur përfitimet e parandalimit të riakutizimit dhe të kontrollit të simptomave te pacientët...
transparent

mar182019

Plazomicina. Studime të reja kërkojnë zgjerim në infeksionet rezistente

Rreth 600 pacientë me UTI të komplikuar, ndërmjet të cilëve disa me pielonefrit akut, janë përzgjedhur në mënyrë rastësore për të marrë plazomicinë për shtatë ditë, në rrugë intravenoze ose meropenem, çdo tetë orë. Pacientët kanë...
transparent

maj62019

Amfotericina B: një shpresë në terapitë e reja për fibrozën cistike

Amfotericina B, një molekulë e vogël që formon kanale jonike jo selektive, mund të arrijë të rikthejë vetitë antiinflamatore të mushkërisë te pacientët me fibrozë cistike, duke zëvendësuar një kanal proteinik që mungon. Këtë e...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC