vendim

pri92018

Gjykata e Kalifornisë merr vendimin: të paralajmërohet publiku për kancerogjenitetin e kafesë

Kush prodhon ose shpërndan kafe në Kaliforni, do të jetë i detyruar të vendosë mbi kontejnerët e pijeve një paralajmërim që tregon për rrezikun e kancerit që rrjedh nga konsumi i saj. Ky është vendimi i Gjykatës së Lartë të Los Anxhelosit në kontekstin e një padie...
transparent

qer182018

Pajisja ventrikulare HeartWare rezulton e pasigurt. FDA-ja, kërkon tërheqjen urgjente nga tregu

FDA-ja ka lëshuar një njoftim sigurie të klasit të parë për tërheqjen e pajisjes së asistencës ventrikulare HeartWare (HVAD) nga ana e ndërmarrjes Medtronic. Agjencia bën të ditur se shkak për këtë vendim është mundësia që të ketë...
transparent

gus62018

A është pudra kancerogjene? Provat shkencore që çuan në dënimin e Johnson & Johnson

Muajt e fundit, ka patur një debat të gjerë në lidhje me kancerogjenitetin e dyshuar të pudrës që gjendet në produktet kozmetike dhe një vendim gjyqësor në SHBA kohët e fundit, e ka dënuar kolosin Johnson&Johnson...
transparent

dhj132019

Miratohet rregullorja për miratimin e fletë udhëzuesit të barnave në gjuhën shqipe

Barnat që tregtohen në tregun farmaceutik shqiptar do të kenë me detyrim tanimë fletë udhëzuesin në gjuhën shqipe, i cili tregon mënyrën e përdorimit të barit dhe çdo informacion të detajuar në lidhje me efektet e tij anësore...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC