temperaturë

mar22018

Shtohen rastet me listeriozë. Rreziku vjen nga zakonet e të ushqyerit

Shtohen rastet me listeriozë për shkak të konsumimit të ushqimeve të gatshme ose të konservuara keq. Këto janë të dhënat e nxjerra nga sintetizimi i një anketimi europian në lidhje me sëmundjet me origjinë ushqimore...
transparent

mar172020

A është ibuprofeni i rrezikshëm në rastin e infeksionit nga coronavirusi?

Për momentin, nuk është shfaqur i tillë. Gjithsesi, për të ulur temperaturën, zgjidhni paracetamolin. Ata që e marrin ibuprofenin si trajtim afatgjatë, nuk duhet ta ndërpresin, por të konsultohen me mjekun e tyre. Aktualisht...
transparent

shk222021

Covid-19, tre simptomat klasike nuk mjaftojnë për të identifikuar kush duhet testuar

Sipas një studimi të botuar në “Journal of Infection”, testimi për Covid-19 vetëm i atyre që kanë atë që quhet tashmë triada klasike e simptomave, domethënë kollë, temperaturë dhe humbje të nuhatjes, mund të na ketë bërë të humbim...
transparent

maj242024

Ndryshimi i klimës, shkaktar i shqetësimeve të vogla në shëndet

Pasojat e ndryshimit të klimës ngjallin shqetësim edhe përsa i përket shëndetit. Shqetësimet e vogla, si lodhja, dhimbjet muskulo-skeletore, simptomat e gripit jashtësezonal dhe...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC