Tromboze

gus312015

Nis programi kërkimor mbi përfitimet e rivaroxaban në tromboembolizmin venoz

Nisja e një programi kërkimor ndërkombëtar i cili do të përfshijë rreth 4.000 pacientë onkologjikë ka si objektiv vlerësimin e potencialit të rivaroxaban në parandalimin dhe trajtimin e sëmundjes trombo-embolike te kjo kategori.
transparent

dhj212015

Tromboza e thellë venoze, konfirmohen përfitimet nga trajtimi me rivaroxaban

Për herë të parë një studim vëzhgimor jo-ndërhyrës, “Xalia”, pohon përfitimet e një antikoagulanti të ri oral si rivaroxaban, në trajtimin e pacientëve me trombozë të thellë venoze (TVP) në praktikën e zakonshme klinike. Rezultatet e prezantuara në Orlando (SHBA) gjatë kongresit vjetor të Shoqatës
transparent

jan82018

Terapia me çorape elastike pas trombozës venoze. Kohëzgjatja mund të personalizohet

Një studim i ri i publikuar në “The Lancet Haematology” tregon se terapia me çorape elastike e personalizuar, për të parandaluar sindromën post trombotike edhe me kohëzgjatje më të shkurtër, është efikase po aq sa edhe trajtimi standard...
transparent

kor162018

DOAC. Përdorimi pas infarktit të rëndë, për parandalimin e ngjarjeve trombotike

Shtimi në një terapi antitromobocitare, i një antikoagulanti me veprim të drejtpërdrejtë, që iu përket të ashtuquajturve DOAC, barna që merren normalisht për reduktimin e rrezikut trombotik në fibrilacionin atrial, mund të...
transparent

kor242018

FANS-at dhe antikoagulantët oralë. Kombinimi, sjell rrezik hemorragjik e trombotik

Lidhja që qëndron mes antiinflamatorëve jo steroidë (FANS) dhe antikoagulantëve oralë te pacientët me fibrilacion atrial shton rrezikun për hemorragji dhe iktus, sipas një analize post-hoc të studimit RE-LY...
transparent

nën142018

Barnat kundër ulcerës dhe antitrombotikët. Të panevojshëm te pacientët terminalë

Pacientëve në fund të jetës, qëllimi terapeutik te të cilët duhet të jetë kontrolli paliativ i simptomave, vazhdojnë t’u përshkruhen barna (një ose më shumë) me efekte parandaluese kundër ulcerës dhe antitrombotikë. Këtë e...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC