POSTOPERATOR

nën262014

Aspirina e klonidina të marra në periudhën perioperatore, shkaktojnë dëmtim akut në veshka

Te pacientët që i janë nënshtruar kirurgjisë madhore jo-kardiake, aspirina ose klonidina, të dhëna në periudhën para dhe pas operacionit, nuk e pakësojnë rrezikun e dëmtimit akut të veshkave. Ky është përfundimi i një studimi klinik të aplikuar në 6.905 pacientë,
transparent

mar112019

Ibuprofeni e bën morfinën më pak të nevojshme pas artroplastikës së legenit

Te pacientët që i nënshtrohen artroplastikës totale të legenit, trajtimi me paracetamol të kombinuar me ibuprofenin, është lidhur me një përdorim më të ulët të morfinës pas operacionit, krahasuar me marrjen e paracetamolit më...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC