NDERVEPRIMI USHQIM BARNA

tet172014

Të ushqyerit dhe barnat: binom që duhet thelluar

Ndërveprimi mes barnave dhe të ushqyerit karakterizohet nga simptoma shpesh jo specifike. Sigurisht që marrja e një bari, veçanërisht nëse zgjat në kohë, mund të modifikojë të ushqyerin dhe disa ushqime mund të ndërhyjnë dhe modifikojnë efektin e pritshëm të tij.
transparent

maj42017

Manferrat e Gojit, të sigurta dhe efikase

Shitja e frutave të thata po përjeton një moment të artë, falë edhe formateve dhe zgjidhjeve që ofrohen: mund të konsumohen për mëngjes, si snack (vakte të shpejta) për të ndërprerë urinë, të integruara sidomos në dieta që përjashtojnë disa ushqime dhe që kanë nevojë për burime ushqimore të diversi
transparent

kor212017

Agjërimi në ditë të alternuara nuk është më efikas se kufizimi kalorik i përditshëm

Sipas një studimi të publikuar në Jama Internal Medicine një regjim agjërimi në ditë të alternuara nuk ka pasur efekt në pjesëmarrje më të madhe në regjim, humbjen më të madhe në peshë, ruajtjen e peshës apo përmirësimin e indikatorëve të riskut për sëmundjet kardiovaskulare, në krahasim me një diet
transparent

gus172017

Migrena kronike, krizat mund të kontrollohen me toksinën botulinike

Në shumë persona migrena manifestohet në mënyrë kronike me një incidencë dyfish më të lartë te femrat se te meshkujt. Shpesh simptomat keqinterpretohen dhe neglizhohen dhe rastet nuk diagnostikohen nga mjekët, ndërsa pacientët më pas i drejtohen vetë-mjekimit. Një skenar jo i rrallë është ai i abuzi
transparent

tet52017

Hypericum, ginger, passiflora: kur fitoterapia barazon kiminë

Kur kemi shkruar në të kaluarën për hypericum, kemi theksuar se si efikasiteti i kësaj bime është krahasuar me atë të një bari sintetik. Hypericum, megjithatë nuk është e vetmja bimë që e ka kaluar provën e krahasimit me një medikament: edhe gingeri, passiflora, jamballi dhe ginsengu janë krahasua
transparent

tet112017

Hikrra dhe vetitë e saj funksionale

E kultivuar që nga shekulli XV në Europë, është braktisur më pas gradualisht. Sot interesi ndaj kësaj kulture po rritet sërish falë studimeve mbi efektet e disa prej substancave bioaktive të saj dhe vlerat ushqyese në kontekstin e dietave të veçanta.
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC