OSTEOPOROZA

sht292014

Suplementët e kalçiumit në osteoporozë, diskutime mbi efektet kardiake

Përdorimi i suplementëve të kalçiumit për të parandaluar osteoporozën vazhdon të debatohet edhe për sa i përket efektivitetit dhe sigurisë.
transparent

tet82014

Denosumab: rekomandimet bëhen më të rrepta

Në marrëveshje me Agjensinë Europiane të Barnave (EMA), u shpërnda nga Agjensia Italiane e Barnave (AIFA) një dokument rekomandimesh për përdorimin e denosumab ...
transparent

jan192015

Osteoporoza, diagnoza dhe trajtimi

Osteoporoza është një sëmundje sistemike e kockave, e karakterizuar nga reduktimi i masës kockore dhe përkeqësimi mikrostruktural i skeletit me një predispozitë më të madhe për fraktura. Pasojat e osteoporozës, e cila prek një në 1 në 4 gra dhe 1 në 10 burra, janë të mëdha në këndvështrimin social..
transparent

kor112015

Risku për diabet të tipit 2 mund të përgjysmohet me bisphosphonate

Rezultatet e një studimi grek të publikuar në revistën "Journal of Clinical Endocronology and Metabolism" tregojnë se trajtimi për një kohë të gjatë me bisphosphonate asociohet me një risk të përgjysmuar të shfaqjes së diabetit të tipit 2
transparent

qer232016

Bisfosfonatet kanë si efekte anësore të rralla osteonekrozën e nofullës dhe frakturën atipike të femurit

Amino-bisfosfonatet kanë një efikasitet të dokumentuar në reduktimin e riskut për fraktura vertebrore (me 40 deri në 70%), për ato të femurit (20 deri në 50%) dhe për fraktura jo vertebrore (15 deri në 39%). Përqindjet ndryshojnë në varësi të llojit të molekulave, pjesës së skeletit dhe profilit ind
transparent

pri42017

Terrosa, biosimilar i ri për trajtimin e osteoporozës

Është një biosimlar i teriparatides, polipeptid sintetik derivat i hormonit paratiroiden njerëzor Pht i arritur falë teknologjisë së DNA-së rekombinante. Trajtimi kontribuon në reduktimin e incidencës së frakturave vertebrale dhe jo vertebrale por jo të femurit.
transparent

maj42018

Ushtrimet fizike, më të mira se vitamina D dhe kalciumi, për të moshuarit që nuk vuajnë nga osteoporoza

Të moshuarit që duan të parandalojnë dëmtimet për shkak të rrëzimeve, duhet të bëjnë ushtrime fizike dhe të mos i besojnë shumë marrjes së vazhdueshme të vitaminës D dhe të kalciumit. Këtë e thotë udhëzimi i ri i...
transparent

tet102018

Zoledronate, efikas në reduktimin e rrezikut për frakturë te gratë me osteopeni

Gratë e moshës 65 vjeçe e lart, me osteopeni, kanë treguar një rrezik më të ulët frakturash për shkak të brishtësisë kur trajtohen me zoledronate, krahasuar me placebon, sipas rezultateve të një studimi të paraqitur në takimin vjetor të...
transparent

nën92018

Osteoporoza e rëndë pas menopauzës. Sa tolerohet abaloparatide nga moshat më të mëdha?

Së fundi është botuar një analizë post-hoc e studimit ACTIVE, kryer me abaloparatide. Bari është miratuar në prill të vitit 2017 nga FDA-ja në një dozë prej 80 mcg/ditë...
transparent

jan162019

Osteoporoza. Në Japoni aprovohet një molekulë për rreziqet e larta të thyerjes

Ndizet drita e gjelbër në Japoni për antiosteoporozën te pacientët me rrezik të lartë frakturash. UCB-ja dhe Amgeni, kanë njoftuar se Ministria e Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies e Japonisë ka dhënë autorizim për hedhjen...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC