KALIUMI

sht192014

Bananet largojnë rrezikun e iktusit në gratë pas menopauzës

Gratë që merrnin më tepër kalium kanë shfaqur një rrezik për iktus 12% më të ulët në krahasim me gratë që e përdornin më pak dhe një probabilitet 16% më të ulët që të vuajnë nga një iktus ishemik.
transparent

tet102019

Kaliumi: burimet kryesore, kombinimi me barnat dhe nevojat ditore

Kaliumi është një elektrolit thelbësor që merr pjesë në procese të shumta të transmetimit të impulseve nervore; rregullator i ritmit kardiak dhe tkurrjes së muskujve, si dhe ruan ekuilibrin - si elektrolitet e tjera, për shembull...
transparent

kor182022

Dieta tradicionale kineze e modifikuar me pak kripë mund të reduktojë sëmundjet kardiovaskulare

Sipas një studimi të ri të botuar në Circulation, te të rriturit kinezë me presion të lartë gjaku që konsumuan ushqim tradicional kinez të modifikuar me pak kripë për katër...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC