STEROIDE

kor292014

Injeksionet me steroide nuk eleminojnë dhimbjen e shpinës

Ushtrimet fizike ose kirurgjia mund të jenë alternativa më të mira për lehtësimin e simptomave nga ngushtimi i kanalit spinal në krahasim me infiltrimin e steroideve.
transparent

pri32020

Antidiabetiku i thjeshtë redukton ndërlikimet e terapisë steroide afatgjatë

Një studim i fazës 2 të Universitetit “Queen Mary” të Londrës, financuar nga Barts Charity dhe botuar në “The Lancet Diabetes & Endocrinology” ka arritur në përfundimin se antidiabetiku metforminë mund të zvogëlojë thjesht...
transparent

sht102020

Steroidet dhe coronavirusi. Gjithnjë e më shumë konfirmime të përfitimit te pacientët e sëmurë rëndë

Sipas një metaanalize dhe tre studimeve të lidhura me të, të botuara në “Jama”, administrimi i steroideve te pacientët me Covid-19 në formë të rëndë është i dobishëm. “Analiza...
transparent

sht252023

Alopecia. Shumica e pacientëve e ndërpresin trajtimin një vit pas diagnostikimit

"Alopecia areata është një humbje lokale e flokëve, që zakonisht manifestohet në formë njollash të rrumbullakosura në lëkurën e kokës, dhe përfshin alopecinë totale dhe atë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC