KONTRACEPIV

qer252014

Aknet: studimi tregon mbi efektivitetin e pilulave kontraceptive

Kontraceptivët oral duket se funksionojnë mirë ashtu si antibiotikët në trajtimin afatgjatë të akneve tek gratë, sipas një metanalize të re të kryer në Shtetet e Bashkuara dhe publikuar në Journal of the American Academy of Dermatology.
transparent

kor232014

Kontraceptivët e gjeneratës së re, në Francë kolaps shitjesh

Gjatë dy viteve të fundit, në Francë është regjistruar një rënie e ndjeshme e shitjeve të tabletave kontraceptive të gjeneratës së tretë dhe të katërt, një zbritje me 60% krahasuar me rritjen prej 36% të atyre të gjeneratës së parë dhe të dytë.
transparent

gus52014

Mosfunksionimi i ereksionit: përkufizimi, shkaqet, trajtimet

Mosfunksionimi i ereksionit është paaftësia rastësore ose e përhershme për të arritur një ereksion të mjaftueshëm dhe përshtatshëm për të filluar ose mbajtur një marrëdhënie seksuale të suksesshme.
transparent

gus122014

Kontracepsioni i urgjencës është efektiv edhe për gratë me peshë të madhe

Në fillim të këtij viti, bazuar në rezultatet e dy studimeve klinike doli hipoteza se efekti kontraceptiv i të ashtuquajturës "Pilula e ditës pas" që përmban levonorgestrel, mund t’i reduktohej efekti në gratë me peshë të barabartë ose më të lartë se 75 kg dhe jo efektive tek ato mbi 80 kg ...
transparent

nën182014

Diferencimi i kontraceptivëve në dobi të reduktimit të trombo-embolisë

Agjencia Franceze për Sigurinë e Barnave (ANSM) në një studim të sajin krahasoi të dhënat e vitit 2012 me ato të vitit 2013 mbi rastet e embolisë pulmonare te gratë në moshë riprodhuese dhe nënvizoi një ulje të konsiderueshme të tyre
transparent

nën202014

Marrja e njëkohshme e barnave me kontraceptivët hormonalë ul efikasitetin e tyre

Gjatë kongresit francez të gjinekologjisë dhe obstetrikës, të sapombajtur në Tarbes, studiuesja Haleh Bagheri rikujtoi ndërveprimet më të zakonshme mes kontraceptivëve hormonalë dhe barnave të tjera.
transparent

nën252014

EMA sugjeron ri-klasifikimin e ulipristalit në kontraceptiv pa recetë

Komiteti i produkteve mjekësore për përdorim njerëzor (CHMP) i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) është shprehur në favor të ri-klasifikimit të ulipristalit, nga ‘’bar me përshkrim mjekësor’’ në ‘’bar pa detyrim recete mjekësore’’
transparent

pri212015

Nuk ka ndërveprime mes kontraceptivëve hormonalë dhe antibiotikëve me spektër të gjerë

Mes grave që përdorin pilulën estro-progestinike është gjithmonë frika se marrja e njëkohshme e barnave të tjera mund të ndikojë në efikasitetin e kontraceptivëve. Për t’i siguruar mbërrin tani një rekomandim i CMDH
transparent

gus62015

Risk për gliomë nga përdorimi i tejzgjatur i kontraceptivëve hormonalë

Kontraceptivët hormonalë përmbajnë hormone femërore që parandalojnë ovulacionin, por një studim i publikuar në “British Journal of Clinical Pharmacology” sugjeron se kjo metodë kaq e besueshme kontrolli i lindjeve mbart edhe risqe.
transparent

gus212015

Pilula kontraceptive mbron nga kanceri i mitrës dhe ai endometrial

Nuk parandalon vetëm shtatzënitë e padëshiruara, por edhe i mbron gratë nga dy forma tumori, madje për disa dhjetëvjeçarë pasi ato e kanë ndërprerë përdorimin. Faktin e pohojnë studiues nga Universiteti i Oksfordit,
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC