kapsllëk

qer232014

Koliti ulçeroz: Simptomat, diagnoza dhe trajtimi

Bëhet fjalë për një sëmundje kronike inflamatore që prek kolonin, e karakterizuar nga vrima të vogla dhe zona të inflamuara që vazhdojnë përgjatë intestinit. Shkaku është shpesh idiopatik, me një incidencë të lartë tek meshkujt me kulmin mes moshës 20-35 vjeç dhe 50-65 vjeçare.
transparent

mar302015

Në kapsllëkun kronik dieta duhet të jetë individuale

Një stil i shëndetshëm jetese dhe ushqyerja korrekte janë kurat nga duhet të nisemi para se të vendosim të marrim barna për kapsllëkun kronik. Është e rëndësishme që pacienti të ndjekë këshillat e një specialisti në mënyrë që dieta të përkufizohet në bazë të kushteve të të tij specifike.
transparent

mar162016

Konstipacioni për shkak të opiodeve, opsion i ri terapeutik i prezantuar në SHBA

Një trajtim i ri për konstipacionin e shkaktuar nga opiodet (Cio) mund të jetë ai i përdorimit të naldemedinës, një bar i ri i prezantuar në kongresin vjetor të Akademisë Amerikane të Mjekësisë së Dhimbjeve (Aapm). Është fjala për një antagonist të receptorit opiod Mu, që merret në rrugë orale, i ci
transparent

maj172022

Çrregullimet gastrointestinale dhe këshilla e farmacistit. Simptomat që tregojnë ashpërsinë dhe kronicizimin

Ndryshimet në ritmet intestinale, veçanërisht nëse shoqërohen me rënie apo shtim të pashpjegueshëm në peshë, dhimbje të vazhdueshme barku, urth të fortë, janë vetëm...
transparent

shk62023

Parkinsoni. Barnat për diabetin vonojnë fillimin e sëmundjes

Diabetikët që marrin medikamente për të mbajtur nën kontroll sëmundjen e tyre zhvillojnë Parkinson mesatarisht 6 vjet më vonë, krahasuar me njerëzit që nuk marrin të...
transparent

maj92023

Kanabisi medicinal lehtëson dhimbjet e kancerit dhe ul përdorimin e opioideve

Sipas një studimi të botuar në "BMJ Supportive & Palliative Care", kanabisi medicinal mund të lehtësojë në mënyrë të sigurt dhimbjet e shkaktuara nga kanceri dhe mund të...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC