HIV/AIDS

qer132014

Mylan: angazhim i gjerë në luftën kundër HIV /AIDS

Mylan Inc, industri farmaceutike për prodhimin e barnave xhenerike, vazhdon luftën kundër infeksionit me HIV dhe AIDS nëpërmjet zhvillimit të vazhdueshëm të një portofoli të gjerë barnash xhenerike antivirale (ARV) në Europë.
transparent

kor162014

Ndërveprimet midis barnave antiretrovirale dhe orlistat

Marrja e barnave antiretrovirale në trajtimin e pacientëve sieropozitivë dhe të sëmurë me AIDS.
transparent

dhj12014

AIDS, së shpejti një terapi e re do të testohet mbi njeriun

Më 1 dhjetor, si çdo vit shënohet Dita Botërore e Luftës Kundër AIDS, sëmundje e cila ka prekur mbi 35 milionë persona në botë, ndërsa në vendin tonë 774 persona rezultojnë mbartës të saj.
transparent

dhj122014

Francë, një test i shpejtë për virusin HIV në farmaci

Marisol Touraine përshpejton kohët për zhvillimin e një auto-testi për virusin HIV: synon që testi për një diagnozë të shpejtë orientimi të ishte në dispozicion të farmacive franceze brenda korrikut 2015.
transparent

mar52015

Shiringat autobllokuese, OBSH kërkon përdorimin ekskluziv të tyre për të parandaluar përhapjen e sëmundjeve

Shiringat e reja "inteligjente" intramuskulare ose intradermike kanë karakteristika që parandalojnë ripërdorimin. Disa modele kanë një pikë të dobët në piston që shkakton thyerjen e shiringës nëse përdoruesi përpiqet të tërheqë mbrapsht pistonin pas injektimit të parë. Të tjerat kanë një pjesëz met
transparent

mar92015

Raporti mbi epidemiologjinë e sëmundjeve infektive në Evropë

Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) sapo ka publikuar raportin epidemiologjik 2014 mbi sëmundjet e transmetueshme me impakt të madh në shëndetin publik në Evropë (duke përfshirë HIV-in dhe viruset që transmetohen nëpërmjet gjakut) deri në vitin 2012.
transparent

sht212015

Test për HIV-in në farmacitë franceze. Ndihmon gjurmimin e rasteve që i shpëtojnë screening

Testi i HIV-it prej disa ditësh i disponueshëm në farmacitë franceze me një çmim prej 25-30 eurosh, blihet pa nevojë përshkrimi dhe përmban një dozë të lëngshme për ta holluar, një mikro-aparaturë shpuese për të nxjerrë një pikë gjak nga gishti dhe një tester për gjakun.
transparent

dhj12015

Dita Botërore kundër HIV/AIDS, terapitë antiretrovirale më efikaset në parandalim

Kanë kaluar më shumë se 30 vjet nga identifikimi i virusit HIV, i cili ka shkaktuar nga ajo kohë më shumë se 34 milionë të vdekur në të gjithë botën. Sipas raportit vjetor të Organizatës Botërore të Shëndetësisë dhe Qendrës Evropiane për Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC)
transparent

dhj32015

HIV, në BE aprovohet trajtimi 4 në 1

Më 23 nëntor Komisioni Evropian lëshoi një autorizim për emetimin në treg të terapisë kundër HIV të bazuar në elvitegravir 150 mg, cobicistat 150 mg, emtricitabina 200 mg, tenofovir alafenamide 10 mg dhe të njohur me akronimin E/C/F/Taf. Formulimi prezantohet në formën e një tablete të vetme për t’u
transparent

pri262016

Dapivirine me veprim afatgjatë redukton incidencën e Hiv-1

Unaza vaginale me përmbajtje dapivirine e aplikuar një herë në muaj, redukton riskun për infektim nga virusi i imunodeficiencës njerëzore tip 1 (Hiv-1) mes grave afrikane, me një efikasitet më të madh në grupin me pjesëmarrje më të madhe në trajtim.
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC