Shëndetësi

qer52015

Vjedhja nëpërmjet rimbursimit të barnave: arrestohen 10 persona, ndër ta Pjerin Xhuvani drejtor i FSDKSH-së Tiranë

Prokuroria e Tiranës ka lëshuar  një ditë më parë dhjetëra urdhër-arreste për farmacitë dhe zyrtarë të implikuar në skemën e vjedhjes së rimbursimit  të shumave të konsiderueshme. Bazuar në provat e grumbulluara nga task forca e prokurorisë, të dhjetë urdhër-arrestet kanë marrë edhe miratimin e gjykatës së Tiranës. 7 persona janë arrestur ndërmjet të cilëve zyrtarë të FSDKSH-së Tiranë dhe farmacistë. Burime nga policia nuk bëjnë ende publike emrat e të arrestuarve por konfirmojnë  se personat e arrestuar janë administratorë  dhe drejtues farmacish që kanë qarkulluar fatura dhe receta të falsifikuara të barnave të rimbursuara. Ndërsa një pjesë e tyre janë zyrtarë të FSDKSH. Ndërkohë një ditë më parë në prokurori është thirrur edhe drejtori i FSDKSH z.Astrit Beci si dhe drejtues të  zyrës rajonale të FSDKSH për Tiranën.
Mësohet së dy ditë më parë Prokuroria sekuestroi  kompjuterat në katër zyra të FSDKSH, të cilat i dërgoi për ekspertim për të parë nëse kanë të dhëna  për vlerën që janë paguar farmacitë abuzuese pasi shuma mendohet të jetë shumë  mbi 1.5 miliardë lekë se sa është deklaruar deri më tani.
Sipas të dhënave paraprake dy farmacitë "Lundër " dhe "Bërzhita" kanë qarkulluar receta  false dhe rezulton të kenë  të njëjtin nipt në QKR. Personi që ka vepruar në emër të këtyre dy farmacive është Mimoza Tufa. Të dy farmacitë kanë adresën në Farkë. Por ky objekt nga verifikimet ka rezultuar të jetë shtëpi.
Subjekti tjetër ka qenë farmaci "Adelina" me përfaqësuese Adelina Manaj,një subjekt i paregjistruar në asnjë institucion shtetëror. Adelian Manaj ka paraqitur fatura dhe receta  për medikamente të shtrenjta siç janë ato kancerogjene.
Subjekti i katërt ka qenë farmacia "Nutrimed 2012" me përfaqësues  Nikollaq Thanasi, i cili ka paraqitur  receta e fatura false të cilat janë regjistruar në Bërzhitë, Lundër e Farkë. Ndërkohë janë të përfshirë 80 mjekë vulat e të cilëve gjenden në fund të recetave. Farmcist33.al ka mësuar disa nga emrat e të arrestuarve, të cilët janë si më poshtë:

Pjerin Xhuvani, Drejtor i FSDKSH-së Tiranë  
Edlira Mara, Juriste pranë Drejtorisë Rajonale të Fondit
Keti Mahmutaj, Punonjëse pranë Drejtoria Rajonale e Fondit
Hysen Roci. Administrator i Farmacisë, Lundër
Mimoza Tufi, Drejtuese teknike e farmacisë Lundër
Nikolla Thanasi, Drejtues Teknik i farmacisë "Nutrimed"
Arens Spahiu, Drejtues Teknik i farmacisë Bërzhitë.
Adelina Manaj, Drejtuese Teknike e farmacisë "Adelina".

Përgatiti: Alma Demiraj


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC