lëndë ushqyese

nën102022

Ushqyerja dhe plakja, një marrëdhënie shumë komplekse

Në një studim të botuar në BMC Biology, një grup studiuesish kanë përdorur teknika modelimi shumëdimensionale për të analizuar efektet e marrjes së...
transparent

dhj122022

Suplementet ushqimore dhe rënia e flokëve. Të rejat nga literatura shkencore

Suplementet ushqimore mund të luajnë një rol të rëndësishëm për trajtimin e rënies së flokëve. Në këtë përfundim ka arritur një studim i publikuar së fundmi në...
transparent

mar62023

Kufizimi kalorik ngadalëson plakjen dhe përmirëson shëndetin

“Kufizimi kalorik (CR), i përcaktuar si reduktim i marrjes së kalorive pa e privuar veten nga lëndët ushqyese thelbësore shkakton ndryshime në proceset molekulare të lidhura me...
transparent

mar232023

Suplementet: dallimet dhe përfitimet në mungesat nutricionale

Suplementet me bazë prebiotikësh, probiotikësh ose sinbiotikësh mund të ndihmojnë në plotësimin e mungesave nutricionale, ndërsa enzimat e tretjes ndihmojnë pacientët...
transparent

pri42023

Depresioni. Ndikimi i mikrobiomës dhe shtamet e lidhura me simptomat

Një shumëllojshmëri mikroorganizmash, si bakteret dhe viruset jetojnë brenda trupit të njeriut, duke ndërtuar kështu mikrobiomën, e cila nëpërmjet prodhimit të lëndëve...
transparent

pri122023

Suplementet me bazë kërpudhash dhe potenciali i tyre terapeutik

Për shkak të vetive të tyre të shumta shëndetësore interesi rreth kërpudhave është gjithnjë e më i madh. Përdorimi i tyre në mjekësinë tradicionale kineze është shumë i lashtë...
transparent

maj302023

Alergjitë e lëkurës. Perimet që parandalojnë shfaqjen dhe reduktojnë ashpërsinë

Një studim i kryer së fundi tregon se si disa lëndë ushqyese që i përkasin familjes së perimeve të kryqëzuara, si brokoli dhe lakra, mund të reduktojnë dhe parandalojnë alergjitë e...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC