artriti psoriatik

nën32021

Antitrupi monoklonal i indikuar për psoriazën, drejt aprovimit për artritin psoriatik

Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor në EMA ka ndezur dritën jeshile për antitrupin monoklonal risankizumab, i administruar me injeksion subkutan nga java 0, në javën e 4-t dhe çdo 12 javë më pas...
transparent

mar42022

Psoriaza me pllaka. Konfirmohet efikasiteti i antitrupit monoklonal specifik

Risankizumabi ka efikasitet të lartë në trajtimin e pacientëve me psoriazë mesatare deri në të rëndë, megjithëse është zbuluar se disa faktorë ndikojnë negativisht në përgjigjen ndaj terapisë, siç tregon një studim italian...
transparent

pri202022

Sëmundjet inflamatore kronike. Ja, rekomandimet në lidhje me ushqyerjen

Në Joint Bone Spine janë botuar rekomandimet e Shoqatës Franceze të Reumatologjisë mbi ushqyerjen, drejtuar pacientëve me sëmundje inflamatore kronike. Një ide e lindur nga praktika klinike, siç theksohet nga...
transparent

sht302022

Sëmundjet kardiometabolike. Një medikament kundër psoriazës mund të sjellë përfitime

Apremilasti, një medikament i përdorur kundër psoriazës, mund të ndihmojë në reduktimin e yndyrës në trup dhe të ofrojë përfitime të përgjithshme te pacientët me sëmundje...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC