trombozë

qer142021

Pas vdekjes së 18-vjeçares, Italia pezullon vaksinën AstraZeneca për individët nën 60 vjeç

ROMA (Reuters) – Qeveria italiane ka bërë me dije se ka kufizuar administrimin e vaksinës AstraZeneca kundër Covid-19, vetëm për pacientët mbi 60 vjeç, pas vdekjes...
transparent

kor192021

Covid-19. Me tofacitinibin, rezultate premtuese kundër formave të rënda

Trajtimi me tofacitinib i pacientëve të shtruar në spital me forma të rënda të Covid-19, ka reduktuar vdekshmërinë dhe zhvillimin e insuficiencës respiratore, sipas një studimi të ri të botuar në “New England Journal...
transparent

kor232021

Vaksinat anti-Covid. AIFA: Përditësime të reja mbi rreziqet dhe kundërindikacionet

Duke iu referuar shënimeve të mëparshme informative, Agjencia Italiane e Barnave ka publikuar disa përditësime mbi kundërindikacionet dhe rreziqet e vaksinave: Janssen (Johnson & Johnson), Comirnaty...
transparent

gus62021

Vaksinat kundër Covidit dhe pilula kontraceptive. Gjinekologët: nuk ka arsye për ta ndalur. Rreziqet trombotike kanë natyrë të ndryshme

Nuk ka asnjë indikacion dhe as këshillë nga asnjë shoqatë mjekësore apo shkencore dhe ndonjë organ i shëndetit publik, mbi pezullimin e kontracepsionit hormonal te...
transparent

mar152022

Prof. Dr. Silva Bala: Pasojat post covid po i rikthejnë pacientët në spital, shpesh, edhe në oksigjenoterapi

Ka pacientë që rikthehen në ish-sanatoriumin e Tiranës edhe disa muaj pasi e kanë kaluar Covid-19, për shkak të pasojave që u ka shkaktuar virusi, duke iu dëmtuar edhe organe...
transparent

pri132022

Covid-19. Avantazhet që paraqet mbi vdekshmërinë në spital përdorimi i aspirinës

Përdorimi i hershëm i aspirinës lidhet me mundësi më të ulëta të vdekjes në spital në 28 ditë te të rriturit e shtruar në spital në SHBA me COVID-19 mesatar, sipas një studimi të botuar në JAMA Network Open...
transparent

maj92022

Covid-19, FDA-ja kufizon përdorimin e vaksinës J&J për shkak të rrezikut për trombozë

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave ka kufizuar përdorimin e vaksinës kundër COVID-it Johnson & Johnson vetëm për të rriturit, për shkak të rrezikut të një forme të trombozës, e cila është e rrallë, por kërcënuese...
transparent

sht12022

Antikoagulantët oralë. Te pacientët me hipertension arterial përfitimet janë të kufizuara

Komplikimet kryesore të presionit të lartë të gjakut, p.sh. infarkti i miokardit, iktuset ishemike dhe sëmundjet e tjera kardiovaskulare janë të lidhura me trombozën dhe jo...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC