muskulare

mar92021

Dhimbja e muskujve. Studiohet hipoteza nëse e shkaktojnë statinat

Statinat përdoren gjerësisht në parandalimin e ngjarjeve kardiovaskulare dhe megjithëse efektet anësore serioze janë të rralla, shumë njerëz besojnë se ato mund të shkaktojnë dhimbje dhe ngurtësi të muskujve, megjithëse...
transparent

kor292021

Çrregullimet nga inflamacionet: muskulare, artikulare dhe flluska. Barnat vetëmjekuese që nevojiten gjatë verës

Çrregullimet më të zakonshme janë inflamacioni muskular dhe artikular, veçanërisht te njerëzit mbi 45 vjeç, të cilët deklarojnë se kanë vuajtur prej tij në tre muajt e fundit, ndjekur nga inflamacioni oral, që janë më të përhapura...
transparent

tet52021

Statinat. Dhimbjet e muskujve nuk i shkakton gjithmonë medikamenti

Dhimbjet e muskujve dhe dhimbjet që pacientët ua atribuojnë statinave, shpesh nuk janë ngjarje negative të shkaktuara nga bari, por më tepër nga pritshmëritë e përdoruesit. Ky është përfundimi në të cilin ka...
transparent

tet122022

5 shkaqet më të zakonshme të dhimbjes së shpinës

Dhimbja e mesit nuk është një sëmundje specifike, por një simptomë që mund të shkaktohet nga një sërë shkaqesh; ato të përhapura dhe të padëmshme dhe ato më të rralla dhe më specifike. Një gjë është e sigurt: fillimi i dhimbjes...
transparent

sht212023

Antidiabetiku që mund të trajtojë fibrozën dhe atrofinë muskulare

Sipas një studimi të botuar në revistën “Aging Cell”, metformina, një medikament i zakonshëm që përdoret në trajtimin e diabetit, mund të parandalojë gjithashtu atrofinë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC