stuhia e citokinave

qer122020

Palmitoylethanolamide e ultramikronizuar kundër stuhisë së citokinave. FDA-ja autorizon studimin anti-Covid-19

Njoftimi u bë nga kompania FSD Pharma: FDA-ja ka pranuar kërkesën e barit eksperimental (IND: investigational new drug application) për përdorimin e Fsd-201 në...
transparent

kor222020

Kanabidioli mund të ndihmojë eliminimin e dëmtimit inflamator të mushkërive nga Covid-19

Kanabidioli mund të ndihmojë në reduktimin e stuhisë së citokinave dhe inflamacionit të rëndë të mushkërive që shfaqet në disa pacientë me Covid-19. “Studimet tona laboratorike tregojnë se kanabidioli i pastër mund...
transparent

nën242020

Metformina mund të mbrojë diabetikët e prekur nga Covid-19

Gjatë pandemisë Covid-19, shumë studime vëzhguese kanë treguar se diabeti melit i tipit 2 (DM2) është faktor rreziku për një formë më të rëndë të sëmundjes: te pacientët diabetikë është më i zakonshëm distresi...
transparent

shk242021

Laktoferrina mund të modifikojë inflamacionin e shkaktuar nga Covid-19

Sipas një studimi italian të botuar në revistën "Nutrients", laktoferrina, një proteinë e pranishme në disa sekrecione njerëzore, funksionon si modifikuese e përgjigjes imune antivirale, me efekte të moderuara kundër...
transparent

pri222021

Krijohen barna të reja me bazë kefirin. Kandidate për patologjitë inflamatore

Tani, barnat që luftojnë bakteret patogjene dhe trajtojnë gjendjet inflamatore, mund të bazohen edhe në molekulat e izoluara nga kefiri. Këto rezultate janë të jashtëzakonshme, pasi janë të parat që demonstrojnë se virulenca e...
transparent

sht282021

Covid-19. Roli mbrojtës i interferonit I. Të dhënat nga studimi i institutit italian

Një ekip studiuesish, të koordinuar nga Instituti i Lartë i Shëndetësisë në Itali, ka publikuar në Plos Pathogens një studim mbi mekanizmat e përgjigjeve imune të lindura në patogjenezën e Covid-19. Sipas të dhënave, përgjigjja...
transparent

nën172021

Covid-19. Disa antidepresivë mund të reduktojnë vdekshmërinë

Dy studime të publikuara së fundmi mbështesin faktin se disa barna kundër depresionit dhe në veçanti, fluoksetina dhe fluvoksamina, mund të përdoren për të reduktuar ashpërsinë e COVID-19, duke ulur rrezikun e vdekjes. Studimi...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC