atrofi muskulare spinale

maj252020

Nusinerseni sjell përmirësime edhe tek adoleshentët dhe të rriturit me atrofi muskulare spinale

Edhe pacientët adoleshentë dhe të rritur, me atrofi muskulare spinale të shoqëruar me 5q (5q-SMA) kanë përmirësime të rëndësishme klinike kur trajtohen me nusinersen. Përmirësimet janë aq të mëdha, sa disa kanë rifituar...
transparent

qer152020

Atrofia muskulare spinale. BE-ja miraton terapinë e parë gjenike

Komisioni Evropian i ka dhënë miratimin e kushtëzuar terapisë onasemnogene abeparvovec për trajtimin e pacientëve me atrofi muskulare spinale 5q me një mutacion bi-alelik të gjenit SMN1 dhe diagnozë klinike të SMA...
transparent

kor302020

Sëmundjet e rralla. Nis studimi klinik mbi barin anti-SMA si post terapi gjenike

Ka nisur një studim klinik global i fazës 4 për të ekzaminuar përfitimet dhe për të vlerësuar sigurinë e trajtimit me nusinersen (Spinraza*) te foshnjat dhe fëmijët me atrofi muskulare spinale (SMA) dhe nevoja klinike që kanë...
transparent

sht212023

Antidiabetiku që mund të trajtojë fibrozën dhe atrofinë muskulare

Sipas një studimi të botuar në revistën “Aging Cell”, metformina, një medikament i zakonshëm që përdoret në trajtimin e diabetit, mund të parandalojë gjithashtu atrofinë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC