frenuesit ACE

maj202020

Sartanet dhe inhibitorët ACE nuk shtojnë rrezikun për Covid-19. Studimi

Antagonistët e receptorit të angiotenzinës, të ashtuquajturat sartane dhe inhibitorët ACE janë në gjendje të shtojnë shprehjen e enzimës ACE2, e konsideruar si një hyrje për viruset e familjes coronavirus dhe prej këtu lindi...
transparent

nën62020

Psoriaza. Terapia lokale në forma të lehta. Këshillat e farmacistit

Psoriaza është një sëmundje kronike inflamatore e shkaktuar nga një mosfunksionim i sistemit imunitar dhe e karakterizuar nga forma të ndryshme lezionesh. Nuk është ngjitëse dhe shkaku kryesor nuk dihet ende. Është ende...
transparent

nën102020

Covid-19. Sartanet dhe inhibitorët ACE nuk e shtojnë rrezikun te pacientët

Te pacientët e trajtuar me inhibitorë ACE ose sartane, nuk shtohet as ashpërsia dhe as rreziku i vdekjes nga infeksioni Sars-CoV-2, sipas një studimi në “Vascular Pharmacology”. Këto të dhëna ndihmojnë në sqarimin e një dyshimi që u...
transparent

pri142021

Marrja e frenuesve ACE gjatë infeksionit Covid-19, nuk përbën asnjë rrezik

Përfundimet e një studimi që ka bërë një shqyrtim të literaturës shkencore dhe që është botuar së fundmi në “Jama Network Open”, konfirmojnë se frenuesit ACE dhe antagonistët e receptorëve të angiotenzinës...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC