klorokinë

pri22020

Coronavirusi. AIFA udhëzon mbi përdorimin e klorokinës në mënyrën e duhur. Nuk është parandaluese

Agjencia Italiane e Barnave ka tërhequr vëmendjen e profesionistëve të kujdesit shëndetësor dhe qytetarëve mbi përdorimin e duhur të klorokinës dhe hidroksilklorinës...
transparent

pri22020

Përditësim mbi trajtimet dhe vaksinat kundër COVID-19, që janë në zhvillim

Gjatë javëve dhe muajve të fundit, agjencia është në bisedime me shumë zhvillues të barnave terapeutike dhe disa prej tyre janë në zhvillim e sipër. Sidoqoftë, në këtë pikë...
transparent

pri62020

Coronavirusi. A na mjaftojnë antimalarikët? Po mungojnë për pacientët në profilaksi

Përdorimi eksperimental i barnave antimalarike, të tilla si klorokina dhe hidroksiklorokina, për trajtimin e pacientëve me Covid-19 po vështirësohet për ata që i përdorin rregullisht, siç janë ata që vuajnë nga...
transparent

pri92020

Coronavirusi. Nevojitet kujdes në përdorimin e klorokinës. Ka ende shumë dyshime

Nga Qendra e Kontrollit për Sëmundjet (CDC) në SHBA deri te Ministria Franceze e Shëndetësisë, janë të shumta sinjalet për të treguar kujdes në lidhje me përdorimin e klorokinës, medikamentit antimalarik që është konsideruar...
transparent

pri232020

EMA: Kujtesë mbi rrezikun e efekteve anësore serioze me përdorimin e klorokinës dhe hidroksilklorokinës

Klorokina dhe hidroksiklorokina mund të shkaktojnë probleme të ritmit të zemrës dhe këto mund të përkeqësohen nëse trajtimi kombinohet me barna të tjera që kanë efekte...
transparent

maj42020

Covid-19 dhe hidroksiklorokina. AIFA përditëson udhëzimet

AIFA ka përditësuar udhëzimet për përdorimin terapeutik të hidroksilklorokinës e cila duhet të merret në konsideratë “si për pacientët Covid-19 jo shumë rëndë, të menaxhuar në shtëpi, ashtu edhe për pacientët në spital, ndërsa...
transparent

maj82020

Coronavirusi. AIFA autorizon katër eksperimente të tjera klinike. Ja, barnat që do të studiohen

Katër eksperimente të tjera për barna kundër Covid-19 janë autorizuar nga Agjencia Italiane e Barnave: ato kanë të bëjnë me një antiviral, dy antitrupa monoklonalë dhe...
transparent

maj272020

Ndalet hidroksilklorokina. OBSH-ja pezullon testimin për dyshime mbi sigurinë

Rruga e antimalarikut hidroksilklorokinë, një medikament i mundshëm premtues për trajtimin e Covid-19, është bllokuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë. OBSH-ja ka njoftuar mbi vendimin e saj për të ndaluar...
transparent

qer52020

Pas ndërprerjes, OBSH-ja lejon sërish studimin e hidroksilklorokinës kundër Covid-19

Javën e kaluar, OBSH-ja njoftoi vendimin për të pezulluar testet pas publikimit të një studimi në “Lancet”, i cili ngriti dyshime në lidhje me sigurinë për këtë përdorim terapeutik. Grupi ekzekutiv i studimit “Solidarity”, kishte vendosur...
transparent

dhj12020

COVID-19. Hidroksiklorokina. EMA konfirmon rreziqet për çrregullime psikiatrike

Agjencia Evropiane e Barnave: Një rishikim i të gjitha të dhënave në dispozicion konfirmoi një lidhje midis përdorimit të barnave që përmbajnë klorokinë ose hidroksiklorokinë dhe rrezikut të çrregullimeve psikiatrike...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC