tocilizumab

mar172020

Covid 19 dhe barnat antireumatike. Kolegji italian pozicionohet mbi përdorimin e tocilizumabit

Kolegji Italian i Reumatologjisë (CReI) ka hartuar dokumentin e tij pozicionues mbi përdorimin e barnave antireumatike, siç është tocilizumabi, për trajtimin e...
transparent

pri152020

Rezultatet e deritanishme të tocilizumabit, nga spitali i parë që e përdori në Itali

Tocilizumabi është një bar i përdorur nga ne onkologët në imunoterapi dhe që vepron mbi inflamacionin e mushkërive. Prandaj, ishte ideja e ndarë me mjekët e Spitalit “Cotugno” dhe me studiuesit kinezë me të cilët Pascale ka...
transparent

qer182020

Coronavirusi. AIFA: Nuk ka përfitime nga tocilizumabi

Është mbyllur para kohe, pas regjistrimit të 126 pacientëve (një e treta e rasteve të pritshme), studimi me përzgjedhje rastësore, që do të vlerësonte efikasitetin e tocilizumabit, i administruar në një fazë të hershme, në krahasim me...
transparent

tet232020

Tocilizumabi dhe Covid-19. Jo të gjithë pacientët duket se përfitojnë nga përdorimi i barit

Dy studime të reja të botuara në “Jama Internal Medicine” kanë trajtuar çështjen e efikasitetit të tocilizumabit te pacientët me pneumoni nga Covid-19. Në studimin e parë, ekspertët e udhëhequr nga Carlo Salvarani...
transparent

shk152021

Përzierja e antitrupave kundër varianteve të Covid-19 dhe përdorimi i tocilizumabit. Bëhen hapa para në kërkime

Variantet e Sars-Cov2 kanë ndezur alarmin edhe në vendet ku vaksinimi po ecën më shpejt. Kjo është arsyeja pse për ta bërë më të vështirë zhvillimin e mutacioneve, kompanitë...
transparent

shk232021

Barnat anti-Covid-19. Ja, si ka ndryshuar kërkesa para dhe gjatë pandemisë në Itali. Të dhënat që vijnë nga AIFA

Sipas një letre kërkimore të botuar në “Jama Network open”, nënshkruar nga Adriana Ammassari, në Agjencinë Italiane të Barnave (AIFA) në Romë, gjatë fazës fillestare të...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC