remdesivir

mar132020

AIFA: Italia do të testojë barin antiviral të promovuar nga Gilead Sciences

Italia është një ndër vendet që do të testojë antiviralin remdesivir për trajtimin e Covid-19 në dy studime të fazës 3 që do të përfshijnë qendrat me numrin më të madh të pacientëve në Itali. AIFA dhe Gileadi e bëjnë të ditur...
transparent

pri22020

Përditësim mbi trajtimet dhe vaksinat kundër COVID-19, që janë në zhvillim

Gjatë javëve dhe muajve të fundit, agjencia është në bisedime me shumë zhvillues të barnave terapeutike dhe disa prej tyre janë në zhvillim e sipër. Sidoqoftë, në këtë pikë...
transparent

pri32020

EMA jep rekomandime mbi përdorimin e remdesivirit për COVID-19

Estonia, Greqia, Holanda dhe Rumania kanë kërkuar një mendim nga CHMP-ja për kushtet në të cilat mund të bëhet qasja e hershme ndaj remdesivirit përmes përdorimit të dhembshur për pacientët me COVID-19. Në raste të rënda...
transparent

pri142020

Coronavirusi. Të dhëna inkurajuese nga Remdesiviri te pacientët në gjendje të rëndë

Rriten shpresat mbi efikasitetin e Remdesivirit në trajtimin e pacientëve me Covid-19, në gjendje të rëndë, por të dhënat (që dalin nga një studim shumë i vogël i kryer në SHBA dhe Evropë për 53 pacientë në gjendje të rëndë), ende...
transparent

maj52020

Coronavirusi. Procedurë e shpejtë e BE-së për miratimin e remdesivirit

Procedurë e shpejtë e vlerësimit në Evropë për antiviralin remdesivir i cili, i krijuar për të luftuar ebolën, ka shfaqur provat e para të efikasitetit edhe kundër virusit Sars-Cov-2. Vendimi u mor nga Agjencia Evropiane e Barnave...
transparent

maj72020

Kompani të tjera në garë për remdesivirin. Gileadi mund të japë licencë të përkohshme

Gileadi po shqyrton dhënien e autorizimit kompanive të tjera për prodhimin, me licencë të përkohshme, të medikamentit remdesivir. Dhënia e aprovimit, do të kishte si synim prodhimin e barnave për shpërndarje në Evropë dhe Azi...
transparent

qer262020

Remdesiviri do të jetë medikamenti i parë anti-Covid. Autorizohet nga EMA

Pas muajsh të tërë me lajme mbi barnat që mund të luftojnë Covidin, është ndezur drita jeshile për terapinë me përdorimin e remdesivirit. Agjencia Evropiane e Barnave ka dhënë pëlqimin e saj për përdorimin e barit...
transparent

kor72020

Covid-19. SHBA-ja blen të gjitha rezervat e remdesivirit për 3 muaj. Ekspertët dhe shoqatat japin alarmin

“SHBA-ja ka blerë pothuajse të gjitha rezervat për tre muajt e ardhshëm të një prej dy barnave që kanë provuar se funksionojnë kundër Covid-19, duke mos lënë...
transparent

tet122020

Remdesivir. Komisioni evropian nënshkruan marrëveshjen e përbashkët për furnizimin me 500 mijë cikle

Komisioni Evropian ka nënshkruar një marrëveshje të përbashkët prokurimi me kompaninë farmaceutike Gilead për furnizimin me remdesivir (Veklury) deri në...
transparent

tet202020

Coronavirusi. OBSH: remdesiviri nuk është shumë efektiv

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka bërë të ditur zbehjen e shpresave që bari kundër ebolës, remdesiviri dhe tre barna të tjera ekzistuese mund të jenë të dobishme kundër Covid-19. Studimi i katër barnave, i kryer me...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC