sars

transparent

mar32020

Coronavirus. Zbulohet proteina e synuar për barnat e reja. Studimi në SHBA

Një objektiv i mundshëm për barnat e reja ad hoc është identifikuar në një proteinë të coronavirusit të ri, siç ka shpjeguar një ekip kërkuesish amerikanë. Proteina e sapohartuar quhet Nsp15, ruhet mes coronaviruseve...
transparent

mar242020

Studiohet qëndrueshmëria e coronavirusit të ri, në aerosol dhe në sipërfaqe. Më rezistent në mjedis sesa Sarsi

Coronavirusi i ri, Sars-CoV-2, mbetet aktiv në aerosol për disa orë dhe në sipërfaqe për disa ditë, sipas një shkrimi të publikuar në "New England Journal of Medicine"...
transparent

pri62020

Coronavirusi. A na mjaftojnë antimalarikët? Po mungojnë për pacientët në profilaksi

Përdorimi eksperimental i barnave antimalarike, të tilla si klorokina dhe hidroksiklorokina, për trajtimin e pacientëve me Covid-19 po vështirësohet për ata që i përdorin rregullisht, siç janë ata që vuajnë nga...
transparent

maj262020

Coronavirusi dhe ndikimi i tij në shëndetin psikiatrik gjatë dhe pas shërimit

Shumica e njerëzve me Covid-19 nuk do të zhvillojnë ndonjë problem psikiatrik, por duke pasur parasysh numrin e madh të atyre që sëmuren, ndikimi i përgjithshëm në shëndetin mendor mund të jetë i konsiderueshëm...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC