siguria e barnave

sht202019

Siguria e barnave. Gjysma e njoftimeve të FDA-së dhe EMA-s prekin ndërmarrjet në Kinë e Indi

Shkeljet e standardeve të cilësisë dhe të përqendrimit të principeve aktive, ngjallin shqetësim për prokurimin. Në periudhën 2018-2019, 49% e paralajmërimeve për...
transparent

tet142019

Bari antiastmatik: FDA-ja u përgjigjet prindërve mbi sigurinë neurologjike te fëmijët

Pas një konsultimi të përbashkët mbi sigurinë neurologjike të montelukastit (Singulair, Merck) te fëmijët e trajtuar për astmë dhe alergji, dy komitetet e emëruara nga FDA-ja, kanë shprehur shqetësimet si për përdorimin e barit...
transparent

jan272020

Farmakovigjilenca. FDA-ja njofton se lorcaserina mund të jetë e rrezikshme

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave ka njoftuar siguri të dobët të lorcaserinës, një antagonist të receptorit të serotoninës 2C, që tregtohet si Belviq dhe Belviq XR, medikament i përdorur për menaxhimin e...
transparent

gus72020

Vaksinat janë të sigurta dhe mbikëqyrja pas tregtimit funksionon si duhet. Ja, studimi

Një studim që shqyrtoi plotësisht të dhënat e 20 viteve dhe që u botua në “Annals of Internal Medicine”, konfirmon se vaksinat janë të sigurta. “Pjesa më e madhe e shqetësimeve të sigurisë që kemi hasur, u identifikuan përmes...
transparent

maj122021

Një analizë konfirmon që vareniklina nuk shton rrezikun e problemeve psikiatrike

Sipas një studimi të botuar në "Addiction", vareniklina, një bar që përdoret për të lënë duhanin, nuk shton rrezikun e problemeve psikiatrike. Vareniklina është shumë efektive për të ndihmuar në lënien e duhanit dhe funksionon...
transparent

nën222021

Pilula kontraceptive. Kombinimi i ri me rrezik të ulët TEV. Rezultatet e studimit në botën reale

Studimi Pro-E2, i publikuar në The European journal of contraception and reproductive health care, i kryer me 101,000 gra në 12 vende, konfirmoi se rreziku i tromboembolizmit venoz është i ulët me...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC