oral

qer132019

Clobetasol në formë xheli oral, për papilat linguale

Një ekip italian i udhëhequr nga profesor Arduino, ka vlerësuar së fundmi mundësinë për të përdorur një xhel oral me clobetasol për trajtimin, në harkun e 6 muajve, të Lichen Planus-it oral. Studimi ka parashikuar një trajtim double...
transparent

sht242019

Vaksina për HPV-në. Mbrojtje e tufës edhe për infeksionet orale

Vaksina HPV është në gjendje të prodhojë një mbrojtje të tufës edhe sa u përket infeksioneve orale të HPV-së te burrat e pavaksinuar. Ky është rezultati i një kërkimi të botuar në "JAMA", në të cilin flitet për një ulje prej 37% në rastet...
transparent

jan152020

Produktet mjekësore orale në Bashkimin Europian kanë nevojë për certifikim më të ashpër

Sipas një studimi të publikuar në “Archives of Disease in Childhood”, ekziston mundësia që pluhurat e tretshëm ose xhelet orale që shiten si produkte mjekësore në Bashkimin Evropian, tregtohen me një numër shumë të kufizuar të...
transparent

qer232020

Shpëlarës goje me klorheksidinë. Përgatitja në farmaci

Klorheksidina është një dezinfektues me aktivitet baktericid ose bakteriostatik që përdoret gjerësisht në stomatologji. Prania e saj në Farmakopinë Britanike bën të mundur që të përgatitet edhe në farmaci, duke respektuar...
transparent

shk12021

Stomatitet dhe aftet. Shëndeti oral i menaxhuar në farmaci

Stomatiti mund të ndahet në gingivit, glosit dhe keilit, në varësi të faktit nëse simptomat janë të kufizuara përkatësisht në mishrat e dhëmbëve, në gjuhë apo në buzë. Ato mund të shkaktohen nga infeksione, barna, sëmundje sistemike...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC