profilaksi

mar282019

Hemofilia A. Miratohet në BE një bar i ri, që redukton gjakrrjedhjen

Komisioni evropian ka miratuar barin e ri biologjik, emicizumab, për profilaksinë e episodeve të gjakrrjedhjes tek adultët dhe fëmijët e prekur nga hemofilia A, e rëndë, pa inhibitorë të faktorit VIII. Tashmë, emicizumabi...
transparent

nën112019

HIV. Në Kaliforni, aprovohet dhënia e barnave paraekspozuese (PREP), pa recetë

Duke nisur nga janari, banorët e Kalifornisë do të jenë të parët në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, që do të blejnë pa patur nevojë për recetë mjekësore, barnat për profilaksi...
transparent

nën42020

Studimi: Peroksidi i hidrogjenit, efektiv në profilaksinë e Covid-19

Një grup studiuesish napolitanë propozojnë të inkurajohet përdorimi i peroksidit të hidrogjenit në profilaksinë anti-Covid-19. Një studim që mbështetet mbi këtë argument, është publikuar në revistën ndërkombëtare...
transparent

shk162021

Covid-19. Ja, si mund ta reduktojnë antikoagulantët rrezikun e vdekjes

Disa vdekje besohet se ndodhin për shkak të mpiksjes së gjakut në venat kryesore dhe në arterie. Antikoagulantët parandalojnë formimin e masave të mpiksura dhe kanë veti antivirale e potencialisht, antiinflamatore...
transparent

qer182021

Antikoagulantët janë efektivë në reduktimin e vdekshmërisë te pacientët me Covid

Sipas një studimi të botuar në “Jama Network Open”, te pacientët e shtruar në spital me Covid-19, administrimi i terapisë antikoagulante në doza të përdorura zakonisht për profilaksinë, mund ta ulë vdekshmërinë me 60 ditë...
transparent

sht272023

Profilaksia me antibiotikë nuk indikohet për fëmijët me keqformime renale

Te të porsalindurit me refluks vezikoureteral të shkallës III, IV ose V dhe pa infeksione të mëparshme të traktit urinar (UTI), profilaksia e vazhdueshme me antibiotikë ofron, nga...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC