serotoninë

mar182019

Salvia officinalis, gjethet e çmuara për gjinekologjinë

Që nga etimologjia e emrit, kuptohet se sa i rëndësishëm mund të jetë roli i Salvia officinalis në mjekësinë popullore. Emri vjen nga latinishtja: “salvus”, që do të thotë të shpëtosh, e sigurt, e shëndetshme. Nga gjethet e saj, merret...
transparent

gus52021

A e shton kuetiapina rrezikun për diabet? Një studim synon të sqarojë lidhjen

Përdorimi i kuetiapinës me dozë të ulët nuk lidhet me shtimin e rrezikut për diabet të tipit 2, krahasuar me përdorimin e frenuesve selektivë të rimarrjes së serotoninës (SSRI). Kjo sugjerohet nga rezultatet e një studimi kohort...
transparent

kor282022

Lidhja ndërmjet depresionit dhe mungesës së serotoninës

Sipas një rishikimi të literaturës të botuar në Molecular Psychiatry, nuk ka asnjë provë të qartë se nivelet e serotoninës ose aktiviteti i këtij neurotransmetuesi...
transparent

tet132022

Acidi folik ul rrezikun për vetëvrasje. Studimi shpjegon efektet cerebrale

Përshkrimi i acidit folik mund të ofrojë një qasje të sigurt dhe efektive për uljen e tentativave për vetëvrasje. Pas përshtatjes për faktorët e shumtë ngatërrues, rezultatet...
transparent

sht152023

Frenuesit e rimarrjes së serotoninës përmirësojnë shëndetin mendor pas lindjes

Trajtimi me frenues selektiv të rimarrjes së serotoninës (SSRI) pas lindjes redukton rrezikun për zhvillimin e problemeve të shëndetit mendor të nënës ndër të cilët...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC