pankreatit

shk142019

Azatioprina shton te fëmijët rrezikun për pankreatit akut

Disa studime kanë treguar një lidhje mes përdorimit të azatioprinës dhe shtimit të rrezikut për pankreatit akut te të rriturit me sëmundje inflamatore intestinale. Gjithsesi, nuk ishte shumë e qartë nëse një lidhje e tillë...
transparent

shk212019

AIFA: Metimazoli dhe karbimazoli mund të shkaktojnë pankreatit akut dhe keqformime kongjenitale

Agjencia Italiane e Barnave (AIFA) ka vënë në dispozicion dy informacione të reja të rëndësishme mbi medikamentet me bazë karbimazoli ose tiamazoli (metimazoli). Pika e parë i përket riskut për pankreatit akut. Janë shënuar raste...
transparent

shk272023

Vetitë antioksiduese dhe hipokolesterolemike të xhinxherit

Dislipidemitë janë ndër sëmundjet kronike më të zakonshme. Ato karakterizohen nga nivelet jo normale të kolesterolit në serum, triglicerideve ose të të dyjave së bashku, duke...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC