sartane

shk122019

Sartanet. EMA u përcakton prodhuesve afatin kohor. Ja, kufizimet paraprake!

Prodhuesit e barnave me bazë sartanesh duhet të rishikojnë proceset e prodhimit, në mënyrë që të mos prodhojnë papastërtitë e klasës së nitrosaminave, Ndma dhe Ndea. Ata do të kenë në dispozicion një periudhë tranzicioni për...
transparent

mar52019

Çështja Valsartan. FDA-ja identifikon papastërti të reja te sartanet

Administrata e Ushqimit dhe e Barnave njofton nëpërmjet një deklarate zyrtare zbulimin e një nitrosamine të re, substancë potencialisht kancerogjene, të gjetur në lotet e barnave me bazë sartanesh. Kjo është papastërtia e tretë...
transparent

pri302019

Papastërtitë tek antidiabetikët. EMA kërkon kontrolle mbi prodhimin e pioglitazones

Zbulimi i niveleve të ulëta të nitrosodimetilaminës (NDMA), brenda kufijve të përcaktuar dhe jo të rrezikshëm për pacientët, në disa lote të barit antidiabetik pioglitazone...
transparent

mar232020

AIFA pozicionohet në lidhje me përdorimin e inhibitorëve ACE dhe sartaneve, në sëmundjen nga coronavirusi Covid-19

Agjencia Italiane e Barnave është pozicionuar në lidhje me efektin e supozuar të terapive që kanë në bazë të tyre barna...
transparent

maj202020

Sartanet dhe inhibitorët ACE nuk shtojnë rrezikun për Covid-19. Studimi

Antagonistët e receptorit të angiotenzinës, të ashtuquajturat sartane dhe inhibitorët ACE janë në gjendje të shtojnë shprehjen e enzimës ACE2, e konsideruar si një hyrje për viruset e familjes coronavirus dhe prej këtu lindi...
transparent

nën102020

Covid-19. Sartanet dhe inhibitorët ACE nuk e shtojnë rrezikun te pacientët

Te pacientët e trajtuar me inhibitorë ACE ose sartane, nuk shtohet as ashpërsia dhe as rreziku i vdekjes nga infeksioni Sars-CoV-2, sipas një studimi në “Vascular Pharmacology”. Këto të dhëna ndihmojnë në sqarimin e një dyshimi që u...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC