aditivë

shk82019

Aditivët ushqimorë. Pediatrët amerikanë kërkojnë më shumë informacione

Aditivë të shumtë ushqimorë të shtuar direkt në ushqim gjatë përpunimit ose të përdorur gjatë prodhimit ose paketimit, mund të vënë në risk shëndetin e fëmijëve, sipas një raporti të ri teknik dhe deklaratës së Akademisë Amerikane...
transparent

mar112022

Kurkuma nën vëzhgim për rrezikun që paraqet. Duhet rivlerësuar doza ditore

Instituti Federal Gjerman për Vlerësimin e Rrezikut (BFR) i është rikthyer vlerësimit të toksicitetit të kurkuminës, e cila përdoret jo vetëm si aditiv (E100), ose si erëz, por është edhe një përbërës shumë i zakonshëm i suplementeve...
transparent

mar152023

Ëmbëlsuesit nën vëzhgim. Shtojnë rrezikun për infarkt dhe iktus

Sipas rezultateve të një studimi të ri, konsumimi i eritritolit, një ëmbëlsues i përdorur në industrinë ushqimore, shton rrezikun për infarkt dhe iktus. Studimi i botuar në “Nature...
transparent

pri132023

Konsumimi i ushqimeve shumë të përpunuara dhe lidhja shkak-pasojë me kancerin

Sipas një artikulli të nënshkruar nga studiuesit e Imperial College në Londër dhe të botuar në “eClinicalMedcine”, konsumimi me tepri i ushqimeve shumë të përpunuara si...
transparent

qer62023

Hudhra. Përdorimi dhe vetitë medicinale

Allium sativum L., e njohur gjerësisht si hudhra, është një bimë barishtore shumëvjeçare që i përket familjes Amaryllidaceae. Vendase në Azi dhe e rritur gjerësisht në...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC