kronik

jan142019

Dieta dhe inflamacioni kronik: lidhjet dhe pasojat e mundshme në shëndet

Studime të shumta e lidhin nivelin e inflamacionit kronik të organizmit me një risk të shtuar patologjish. Por, cili është roli i dietës? A është e mundur të ndërhyhet këtu duke bërë zgjedhjet e duhura ushqimore? Një gjendje...
transparent

sht102019

Receta e barnave për sëmundjet kronike, do të lëshohet vetëm 2 herë në vit

Mjekët e familjes, që nga e hëna e 2 shtatorit, nuk lëshojnë më recetë me barna për pacientët me sëmundje kronike një herë në dy muaj, por me afat 6-mujor. Kjo pritet...
transparent

mar52020

Kolla kronike. Rezultate premtuese nga bari i ri i marrë në studim

Gefapixanti, agonisti i ri P2X3 që bllokon një receptor të përfshirë në reflektimin e kollës, po shfaq rezultate premtuese në menaxhimin e kollës kronike, edhe kur shqetësimi vazhdon për më shumë se 15 vjet. Këtë...
transparent

jan142021

Hekuri. Nevojitet vëmendje maksimale ndaj simptomave të mungesës. Ja, cilat janë...

Mungesa e hekurit është një nga mungesat më të përhapura në botë dhe nuk duhet të neglizhohet kurrë, pasi mund të ketë pasoja të rënda, veçanërisht në prani të sëmundjeve kronike. Edhe nëse është e përkohshme...
transparent

maj142021

Infeksionet virale kronike kanë efekte të krahasueshme me plakjen

Sipas një studimi të botuar në "Proceedings of the National Academy of Sciences" (PNAS), infeksionet virale kronike mund të kenë një ndikim të thellë dhe të qëndrueshëm në sistemin imunitar të njeriut, në mënyra të ngjashme me...
transparent

gus202021

Finerenoni redukton rrezikun për fibrilacion atrial te pacientët nefropatikë dhe diabetikë

Sipas një studimi të botuar në “American College of Cardiology”, te pacientët me sëmundje renale kronike dhe diabet të tipit 2, antagonisti i ri selektiv i receptorit të mineralokortikoideve, finerenon, redukton rrezikun...
transparent

jan102022

Psoriaza. Inhibitorët e TNF-alfës përmirësojnë cilësinë e jetës së pacientëve

Pacientët me psoriazë me pllaka, psoriazë unguale dhe PsA bashkëshoqëruese arritën përmirësime të rëndësishme në funksionin artikular dhe në cilësinë e jetës pas 3 muajsh trajtimi me frenues të faktorit të nekrozës tumorale-alfa...
transparent

mar222022

Empagliflozina është e sigurt dhe efektive në trajtimin e pacientëve me insuficiencë kardiake akute

Sipas një studimi të botuar në Nature Medicine, empagliflozina tolerohet mirë kur u jepet për herë të parë pacientëve të shtruar në spital me insuficiencë kardiake akute, duke siguruar përfitime të rëndësishme klinike...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC