mielomë

jan112019

Lenalidomide, efektiv në trajtimin e pacientëve me mielomë të shumëfishtë

Sipas një studimi të publikuar në “Lancet Oncology”, pacientët me mielomë të shumëfishtë, të diagnostikuar së fundi dhe të trajtuar me lenalidomide (tregtuar me emrin Revlimid), treguan rezultate më të mira se ata që...
transparent

mar142019

Mieloma multiple. Isatuximabi arrin zgjatjen e mbijetesës së lirë nga përparimi

Studimi që regjistron 3 faza të isatuximabit te pacientët me mielomë multiple recidivante/refraktare ka arritur endpointin primar të zgjatjes së mbijetesës së lirë nga përparimi te pacientët që janë trajtuar me isatuximab në kombinim...
transparent

pri42019

Car-T antikancer. AIFA miraton eksperimentimin e trajtimit të ri për leuceminë

MolMed SPA, një kompani bioteknologjike e fokusuar në kërkimin, zhvillimin, prodhimin dhe miratimin klinik të terapive gjenike dhe qelizore për kurën e kancerit dhe sëmundjeve të rralla, ka marrë autorizimin për të filluar...
transparent

jan272020

Mieloma e shumëfishtë recidivuese. Rezultate të mira nga belantamab mafodotin

Te pacientët me mielomë të shumëfishtë, trajtimi monoterapik me belantamab mafodotin, një imunokonjugat i humanizuar i drejtuar kundër antigjenit të maturimit të qelizave B (BCMA) ende i paaprovuar për përdorim...
transparent

maj112020

Mieloma e shumëfishtë. CHMP-ja, në favor të formulimit subkutan të daratumumabit

Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor në Agjencinë Evropiane të Barnave, ka dhënë opinionin e tij në favor të miratimit të formulimit për infuzion subkutan të daratumumabit për trajtimin e pacientëve të rritur me...
transparent

nën92020

Miratimi i belantamab mafodotinës nga CHMP-ja dhe FDA-ja. Ja, pse është i rëndësishëm

Në të gjithë botën, belantamab mafodotina është e para terapi anti-BCMA (antigjeni i maturimit të qelizave B) që miratohet nga një autoritet rregullator. Opinioni i parë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC