kardiak

dhj112018

Dozimi i troponinës me ndjeshmëri të lartë, mund të reduktojë testet e stresit kardiak

“Shumë pacientë me sëmundje koronarike i nënshtrohen rregullisht testit të stresit”, shkruajnë autorët, duke kujtuar që ekzaminimi lejon studimin e sjelljes së muskulit kardiak ose variacioneve të parametrave hemodinamike valvulare gjatë...
transparent

shk132019

Nivelet e larta të vitaminës D në gjak, përmirësojnë performancën kardiorespiratore

Studimi ynë tregon se nivelet më të larta të vitaminës D janë të lidhura me një kapacitet më të mirë për t’u ushtruar nga pikëpamja kardiorespiratore. Ky fakt u shtohet atyre që dimë tashmë nga kërkimet e mëparshme, mbi efektet...
transparent

shk142019

Vaksina kundër gripit redukton vdekshmërinë te pacientët me insuficiencë kardiake

Infeksioni i gripit është një çështje serioze për pacientët me insuficiencë kardiake. Megjithatë, ekziston një numër i vogël studimesh në literaturë, që hedhin dritë mbi lidhjen ndërmjet vaksinimit kundër gripit dhe rezultateve te...
transparent

kor152019

Dështimi i zemrës. FDA-ja përshpejton aprovimin e terapisë

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave i ka dhënë emërtimin "Fast track" empagliflozinës (bar për trajtimin e diabetit të tipit 2), si terapi e reduktimit të vdekshmërisë për shkaqe kardiovaskulare dhe...
transparent

gus62019

Spironolaktoni dhe insuficienca kardiake. Studimi i ri ripropozon dobinë e barit

Te pacientët me insuficiencë kardiake të dekompensuar akute, rezistente ndaj diuretikëve të ansës, administrimi i spironolaktonit (Aldactone) në doza të larta, ka dhënë mundësi për humbjen e lëngjeve të tepërta, sipas...
transparent

jan282021

Kardiotoksiciteti i kimioterapisë në kancerin e hershëm të gjirit. Mbrojtje e mundshme nga statinat

Statinat mund të ulin rrezikun e insuficiencës kardiake pas kimioterapisë te gratë me kancer të hershëm të gjirit, sipas një studimi të botuar në “Journal of the American Heart Association”. “Gjetjet tona mbështesin idenë se...
transparent

sht282021

Gjatë vitit 2020, sëmundjet kardiake kanë shkaktuar më shumë vdekje sesa Covidi. INSTAT: Vdekjet u rritën me 25.8%

Numri i vdekjeve të raportuara nga INSTAT-i për vitin 2020 është 27 605 vetë, shifër kjo që pësoi një rritje me 25.8%, krahasuar me vitin paraardhës, duke u përllogaritur...
transparent

tet112021

Vaksinat mRNA. Rastet e miokarditit: incidencë e vlerësuar nga studimi në New England

Në Izrael, mes më shumë se 2.5 milionë të vaksinuarve me vaksinat me mRNA të moshës 16 vjeç e lart, janë hasur 54 raste miokarditi dhe nga këto, vetëm një është shoqëruar me shok kardiogjen. Këto janë, në mënyrë të përmbledhur...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC