biologjike

tet162018

Antidepresivët. Çfarë po e vë në rrezik sot, efikasitetin e tyre?

Studiuesit iu dhanë një dozë të vetme citaloprami 12 vetëve që nuk vuanin nga depresioni. Pastaj, matën ndjeshmërinë ndaj dritës, të demonstruar nga pacientët, duke regjistruar ndryshimet në melatoninë, kur ata shikonin një...
transparent

tet292018

Spondiliti ankilozues, shpresa të reja me barin biologjik

Sipas një studimi të fazës 3 të paraqitur në takimin vjetor të Kolegjit Amerikan të Reumatologjisë dhe të publikuar në “Arthritis & Rheumatology”, pacientët që nuk përfitonin nga terapia standarde për spondilitin ankilozues, mund të...
transparent

tet42019

Sëmundja Crohn. Një bar biologjik përmirëson shërimin e mukozës

Në sëmundjen Crohn, patologji kronike e intestinit, cikatrizimi i mukozës është një nga qëllimet më të rëndësishme për pacientët. Një studim ndërkombëtar i publikuar në “Gastroenterology”, tregon efikasitetin...
transparent

nën242021

Nga kuercetina, mund të përftohet një agjent antitumoral. Studimi i ri tregon përfitimet

Kuercetina është një përbërës i rëndësishëm i produkteve të ndryshme dietike, që po studiohet gjithnjë e më shumë si një opsion terapeutik në fushën e onkologjisë. Vitet e fundit, ajo ka ngjallur interes të gjerë për shkak...
transparent

nën252021

Psoriaza. Merret në studim terapia që mbron nga recidivat

Pas ndërprerjes së ustekinumabit, recidiva e psoriazës me pllaka nuk vonohet nga terapia me abatacept, e cila nuk është në gjendje të mbajë supresionin molekular patogjen të ndërmjetësuar nga IL-23 në lezionet...
transparent

dhj22021

Baza gjenetike e tentativave për vetëvrasje. Ja, cilët janë faktorët që luajnë rol

Mendimet dhe sjelljet vetëvrasëse mund të reduktohen me mbështetjen dhe trajtimin e duhur të shëndetit mendor. Prandaj, është thelbësore të merret informacion mbi rrugët biologjike të përfshira në përpjekjet për...
transparent

jan42022

Dupilumabi është efektiv në trajtimin e astmës te fëmijët

Rezultatet e studimit shumëqendror ndërkombëtar Liberty Asthma VOYAGE, të publikuara në New England Journal of Medicine tregojnë se agjenti biologjik dupilumab redukton sulmet e astmës së rëndë dhe përmirëson...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC