varësi

sht182018

FDA-ja, ultimatum prodhuesve dhe shpërndarësve të cigareve elektronike

Ose brenda 60 ditësh do të vihet në zbatim një plan për ta vënë situatën nën kontroll dhe do të gjendet mënyra për të evituar rënien e cigareve avulluese në duart e të miturve, ose për këto produkte do të ndalohet shitja në...
transparent

qer222020

Opioidet. AIFA vendos paralajmërim të ri në etiketë. Mund të shkaktojnë varësi

Të gjitha produktet mjekësore në shitje për publikun (me përjashtim të atyre që janë vetëm për përdorim spitalor), që përmbajnë një opioid, duhet të përfshijnë në pjesën e përparme të etiketës së jashtme, në mënyrë të qartë e...
transparent

kor172020

Përshkrimi i barnave. Rregullat e reja franceze reduktojnë abuzimin me medikamentin zolpidem

Sipas një studimi të ri të botuar në “Annals of Medicine Medicine”, zbatimi në Francë i rregullave të reja të përshkrimit për barin qetësues-hipnotik zolpidem, ka sjellë një ulje të rëndësishme dhe të menjëhershme të...
transparent

jan122023

Ushqimet shumë të përpunuara shkaktojnë varësi të ngjashme me atë ndaj duhanit

“Varësia ndaj ushqimit, veçanërisht varësia ndaj ushqimit shumë të përpunuar, është diskutuar në mijëra botime. Edhe pse 20% e të rriturve i plotësojnë kriteret për këtë gjendje...
transparent

maj52023

Depresioni dhe varësitë. Zbulohen dy barna të bazuara në një substancë natyrale psikedelike

Dy medikamente të zhvilluara së fundi, të modeluara me ibogainë, një substancë e nxjerrë nga një bimë tradicionale psikedelike e kultivuar në Afrikë, në doza shumë të ulëta...
transparent

maj232023

Varësitë dhe abuzimi me substancat. Stërvitja përmirëson rikuperimin

Një studim i botuar në “PLOS One”, tregon se përfshirja e aktivitetit fizik në trajtimin e varësisë nga kokaina, opioidet, kanabisi dhe alkooli përmirëson rikuperimin nga një sërë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC