Estrogjene

gus142018

Estrogjenet lokale në post menopauzë nuk e shtojnë densitetin mamar

Terapia me estrogjene vaginale me dozim të ulët për një vit ose më shumë, nuk shton densitetin e mamelës gjatë mamografisë, apo rezultatin Bi-RADS (Breast Imaging Reporting and Data System), sipas asaj që sugjeron një...
transparent

shk132020

Rënia e flokëve. Hormonet femërore në formë locioni galenik

Rënia e flokëve është një problem i shpeshtë në praktikë, veçanërisht në periudha të caktuara të vitit. Por, në disa raste, ky është fillimi i rrallimit të tyre. Rrallimi ndodh ndryshe te burrat dhe ndryshe te gratë. Burrat shfaqin një...
transparent

jan202021

Androgjenet, një kurë e mundshme për kancerin e gjirit, pozitiv ndaj receptorëve të estrogjeneve

Androgjenet mund të përdoren me sukses në trajtimin e kancerit të gjirit pozitiv ndaj receptorëve të estrogjeneve, sipas një studimi të botuar në “Nature Medicine”...
transparent

sht232021

Estrogjenet lokale në postmenopauzë: efektet në prolapsin e organeve pelvike

Te gratë në post menopauzë, me prolaps simptomatik të organeve pelvike, aplikimi lokal i estrogjenit para operacionit korrigjues nuk përmirëson simptomat e prolapsit. Në post-menopauzë, estrogjenet...
transparent

maj242022

Covid-19. Terapia me estrogjen lidhet me një ulje të vdekshmërisë te gratë

Një studim i publikuar në Family Practice ka arritur në përfundimin se vdekshmëria nga COVID-19 te burrat është 1.7 herë më e lartë se ajo te gratë. Këto të dhëna sugjerojnë se gratë më të reja ose gratë me nivele më të...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC