reaksion

qer282018

Alergjitë. Injeksionet e adrenalinës së vetëinjektueshme, mund të shpëtojnë jetë

Më shumë se gjysma (52%) e të rriturve të cilëve mjeku u ka përshkruar injeksion adrenaline të vetëinjektueshëm, kanë deklaruar se nuk e kanë përdorur këtë pajisje gjatë një reaksioni të rëndë alergjik, kryesisht për arsye se...
transparent

nën302018

Reaksionet negative. Studimi i fundit përditëson rreziqet e cefalosporinave...

Pjesa më e madhe e rasteve të neurotoksicitetit është verifikuar te të sëmurët me insuficiencë renale, që kanë marrë doza më të larta se ato që janë këshilluar, veçanërisht te pacientët e moshuar. Megjithatë, janë shënuar raste të...
transparent

mar222019

Reaksionet negative prej barnave. Rreziku që vjen nga përbërësit jo aktivë...

Shumica e barnave orale përmbajnë përbërës jo aktivë që synojnë përmirësimin e cilësive të tyre fizike, por që në të vërtetë, mund të bëhen për reaksione negative. Kjo ka dalë prej një studimi të zhvilluar nga gastroenterologu...
transparent

maj102019

Reaksionet e kundërta nga barnat. Burrat ndryshojnë nga gratë

Reaksionet e kundërta nga barnat, në veçanti nga hormonet tiroide dhe barnat kundër depresionit, janë të ndryshme midis burrave dhe grave. Kështu thuhet në një studim...
transparent

qer162020

Alergjitë. Medikamenti i ri që parandalon shfaqjen e anafilaksisë

Anafilaksia është një reaksion alergjik serioz dhe i rrezikshëm për jetën, që mund të ndodhë brenda sekondave ose minutave të ekspozimit ndaj një alergjeni te rreth një në 50 amerikanë, megjithëse sipas fondacionit...
transparent

jan122021

Vaksinat Covid. Komunikata e CDC-ve në lidhje me reaksionet anafilaktike

Deri më tani, janë 21 rastet e përgjithshme të reaksioneve anafilaktike ndaj vaksinave anti-Covid të Pfizerit dhe Modernës, nga gjithsej 1.9 milionë doza të administruara në SHBA në javën e parë dhe gjysmën e fushatës...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC