psoriaza me pllaka

maj32018

Imunologji: AIFA i hap rrugën biosimilarit të etanerceptit

AIFA i ka hapur rrugë biosimilarit etanercept të Sandozit për njerëzit me sëmundje kronike inflamatore reumatologjike dhe dermatologjike. Bari, emri tregtar i të cilit është Erelzi, do të jepet për trajtimin e sëmundjeve të...
transparent

qer272018

Psoriaza, studimi i fazës III tregon efikasitetin e antitrupit monoklonal

Mjafton një injeksion që pacienti e bën vetë në shtëpi çdo 4 javë dhe brenda një muaji lëkura do të çlirohet nga shenjat e psoriazës, duke qëndruar “e pastër” për 3 vjet. Rezultati i demonstruar nga studimi “Unicover-3”, mbi...
transparent

sht72018

Lista e barnave të reja të rekomanduara së fundi nga CHMP-ja

Komisioni i produkteve mjekësore për përdorim njerëzor në EMA, i ka rekomanduar kësaj të fundit aprovimin e 16 barnave, mes të cilave, dy janë barna jetime. Ja, cila ka qenë skema e mendimeve të shprehura nga CHMP-ja...
transparent

pri12019

Psoriaza me pllaka. AIFA miraton barin e ri të linjës së parë

Agjencia Italiane e Barnave (AIFA) ka aprovuar një bar të ri, principi aktiv i të cilit është: dimetil fumarate, për trajtimin e linjës së parë të psoriazës me pllaka, të moderuar/të rëndë te të rriturit që kanë nevojë për një terapi me bar sistemik...
transparent

maj142019

Trajtimi për psoriazën. Aprovohet në Europë injeksioni tremujor i antitrupit monoklonal

Komisioni Evropian ka ndezur dritën e gjelbër për antitrupin monoklonal risankizumab, për trajtimin e psoriazës me pllaka, të moderuar/të rëndë te pacientët e rritur të cilët janë kandidatë për terapi sistemike. Këtë e bën të ditur...
transparent

maj302019

Psoriaza me pllaka. FDA-ja aprovon barin për përdorim tek adoleshentët mbi 12 vjeç

FDA-ja ka miratuar calcipotriene 0,005% të formuluar si shkumë dhe të tregtuar me emrin Sorilux nga Mayne Pharma Group, për trajtimin e psoriazës me pllaka të lëkurës së kokës tek adoleshentët mbi 12 vjeç, sipas një njoftimi...
transparent

nën62019

Psoriaza me pllaka. Të dhëna të reja mbi terapitë biologjike

Janë gjithnjë e më bindëse të dhënat që mbështetin terapitë biologjike në trajtimin e psoriazës me pllaka të fazës së moderuar/të rëndë, edhe në jetën reale. Të dhënat e reja mbi tildrakizumabin, një antitrup monoklonal i humanizuar...
transparent

nën62020

Psoriaza. Terapia lokale në forma të lehta. Këshillat e farmacistit

Psoriaza është një sëmundje kronike inflamatore e shkaktuar nga një mosfunksionim i sistemit imunitar dhe e karakterizuar nga forma të ndryshme lezionesh. Nuk është ngjitëse dhe shkaku kryesor nuk dihet ende. Është ende...
transparent

qer302021

Psoriaza me pllaka. CHMP-ja jep aprovimin për forma mesatare deri të rënda

Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor në EMA, ka rekomanduar dhënien e autorizimit të marketingut për bimekizumabin, një frenues eksperimental IL-17A dhe IL-17F, për trajtimin e psoriazës...
transparent

nën32021

Antitrupi monoklonal i indikuar për psoriazën, drejt aprovimit për artritin psoriatik

Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor në EMA ka ndezur dritën jeshile për antitrupin monoklonal risankizumab, i administruar me injeksion subkutan nga java 0, në javën e 4-t dhe çdo 12 javë më pas...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC