inhalatorë

pri302018

Kombinimi i trefishtë fiks, konfirmon superioritetin në trajtimin e BPKO-së

Sipas një studimi të publikuar në “Lancet”, një kombinim i trefishtë i beclometasone dipropionate, formoterol fumarate dhe glikopirroni, ka ulur ndjeshëm përkeqësimet mesatare deri të rënda krahasuar me terapinë e...
transparent

tet282019

Polipoza nazale dhe astma e rëndë. Në dispozicion, do të kemi armë të reja

Armët e reja kundër polipozës nazale dhe astmës së rëndë janë në fokus të studimeve të botuara në “The Lancet”. Rezultatet tregojnë nga njëra anë efikasitetin e antitrupit monoklonal dupilumab, tashmë të disponueshëm për...
transparent

pri262021

Bronkopneumopatia obstruktive kronike. Autorizohet në Evropë kombinimi fiks i trefishtë

Komisioni Evropian ka dhënë autorizimin e tregtimit të kombinimit fiks të trefishtë me formulim ekstra të imët, në një inhalator të vetëm me pluhur të thatë, për trajtimin mbajtës të pacientëve të rritur, të prekur nga...
transparent

qer222021

Një terapi e kombinuar, mund të reduktojë përkeqësimet e astmës

"Rezultatet tona ofrojnë prova të qarta, me cilësi të lartë mbi përfitimet dhe rreziqet e terapisë së trefishtë që do të përmirësojnë menaxhimin e astmës dhe mund të mbështesin një rishikim të udhëzimeve aktuale mbi astmën...
transparent

tet12021

Përdorimi korrekt i inhalatorëve. Roli aktiv i farmacistit në korrigjimin e gabimeve më të shpeshta

Një studim i kryer në farmacitë territoriale tregon se gjysma e pacientëve bëjnë gabime kritike në përdorimin e inhalatorit, veçanërisht në ekspirimin para inhalimit dhe në pozicionin e mbajtur. Studimi transversal perspektiv...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC