koronaropati

shk202018

Ticagrelor-i, parandaluesi më i efektshëm pas atakut kardiak me koronaropati

Ticagrelor 60 mg redukton me 19% rrezikun për evente kardiovaskulare dhe me 36%, rrezikun për vdekje për shkak të atakut kardiak, i kombinuar me aspirinën me dozë të ulët. Kjo terapi është e vlefshme te pacientët që kanë kaluar një atak...
transparent

pri272018

Parandalimi i infarktit dhe iktusit. CHMP-ja mbështet evolocumab-in

Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Agjencisë Europiane të Barnave (EMA) ka dhënë mendim pozitiv për një indikim të ri të evolocumabit te pacientët me sëmundje kardiovaskulare aterosklerotike...
transparent

sht132018

Sindroma koronare akute te pacientët në depresion. Escitaloprami përmirëson rezultatet kardiake

Studimi përfshinte 300 pjesëmarrës, me moshë mesatare 60 vjeç, nga të cilët, 39.3% ishin gra, me sindromën koronare akute dhe depresion. Rezultati mesatar i ashpërsisë së depresionit, i barabartë me 15.9 në shkallën HAM-D, ishte...
transparent

nën52018

Rivaroxabani. Aprovohet indikacioni i ri

Agjencia rregullatore amerikane FDA ka aprovuar përdorimin e rivaroxabanit në dozimin 2.5 mg dy herë në ditë, plus acid acetilsalicilik (ASA) me dozë të ulët, një herë në ditë, për të zvogëluar rrezikun e ngjarjeve të mëdha...
transparent

nën202018

Alirocumabi përmirëson prognozën kardiovaskulare pas një eventi koronar akut

Duke qenë se pacientët që në të kaluarën kanë qenë viktima të sindromës koronare akute, janë në rrezik të lartë për evente kardiovaskulare ishemike të përsëritura, ne jemi përpjekur të verifikojmë nëse alirocumabi, një antitrup...
transparent

dhj112018

Dozimi i troponinës me ndjeshmëri të lartë, mund të reduktojë testet e stresit kardiak

“Shumë pacientë me sëmundje koronarike i nënshtrohen rregullisht testit të stresit”, shkruajnë autorët, duke kujtuar që ekzaminimi lejon studimin e sjelljes së muskulit kardiak ose variacioneve të parametrave hemodinamike valvulare gjatë...
transparent

pri112019

Ticagrelor+ASA, më mirë sesa vetëm ASA, për reduktimin e rreziqeve kardiovaskulare

Duke u marrë në kombinim me aspirinën, ticagrelori, një antagonist selektiv oral i kthyeshëm i receptorit P2Y12 me veprim të drejtpërdrejtë, që vepron duke frenuar aktivizimin e trombociteve, ka treguar një reduktim statistikisht të...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC