atak kardiak

shk202018

Ticagrelor-i, parandaluesi më i efektshëm pas atakut kardiak me koronaropati

Ticagrelor 60 mg redukton me 19% rrezikun për evente kardiovaskulare dhe me 36%, rrezikun për vdekje për shkak të atakut kardiak, i kombinuar me aspirinën me dozë të ulët. Kjo terapi është e vlefshme te pacientët që kanë kaluar një atak...
transparent

mar192018

Sindroma akute koronare. Frenuesi i Pcsk9-tës redukton rrezikun kardiovaskular

Alirokumabi redukton ndjeshëm rrezikun për të patur ngjarje të pafavorshme kardiovaskulare (MACE), të tilla si ataku i zemrës, te pacientët me sindromë koronare akute (SCA). Këto janë rezultatet e studimit klinik Odyssey Outcomes, të paraqitura...
transparent

kor272022

Fibroza pas atakut kardiak. Një medikament mund të ndërpresë mekanizmin themelor të problemit

Sipas një studimi të publikuar në Circulation Research, verteporfina, një medikament i përdorur rëndom, është në gjendje të ndërhyjë në mekanizmin me anë të të cilit...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC