okulistikë

jan302018

Degjenerimi makular. Mjekët britanikë mbështetin përdorimin e bevacizumab-it të paautorizuar

Këshilli i Përgjithshëm Mjekësor u ka dhënë mbështetjen e tij mjekëve që përshkruajnë bevacizumab-in (Avastin) për të mjekuar degjenerimin makular të lidhur me moshën (AMD). Ky indikim që shkon përtej licencës së barit, ka marrë...
transparent

sht32018

FDA-ja aprovon barin e parë për trajtimin e keratitit neurotrofik

FDA-ja ka aprovuar cenegermin-ën, për trajtimin e keratitit neurotrofik, një sëmundje e rrallë, që godet kornenë. Bëhet fjalë për trajtimin e parë topik bioteknologjik në fushën okulistike dhe trajtimin e parë të autorizuar në bazë...
transparent

tet102018

Terapia për edemën makulare uveitike është më efikase nëse aplikohet në sy

Injeksionet e kortikosteroideve drejtpërdrejt në sy, kanë shfaqur rezultate më të mira se ato që kryhen në zonat ngjitur me sytë, për trajtimin e edemës uveitike makulare, një nga shkaqet kryesore të verbërisë në...
transparent

pri282020

Oftalmologët: Ja, efektet e karantinës mbi shikimin dhe masat që duhen marrë

Efekte negative nga karantina për shkak të Covid-19, ka patur gjithashtu edhe shikimi. Kjo vlen për të rriturit por, sipas ekspertëve, do të ndikojë edhe mbi të gjithë fëmijët që do të kenë rrezikun më të madh të problemeve vizuale...
transparent

shk92022

Trajtimi i konjuktivitit në farmaci: nga diagnoza diferenciale, te terapia më e përshtatshme

Farmacisti është shpesh personi i parë që bie në kontakt me qytetarin që ka një problem shëndetësor. Kështu ndodh edhe në rastet e konjuktiviteve. Prandaj, është shumë e rëndësishme që farmacisti të ketë...
transparent

shk182022

Ata që vuajnë nga acne rosacea, kanë rëndom simptoma okulare. Ja, cilat janë

Njerëzit që vuajnë nga rosacea, një sëmundje kronike inflamatore e lëkurës, shkaku i së cilës nuk dihet, kanë më shumë gjasa të përjetojnë simptoma okulare, veçanërisht ndjesinë e trupave të huaj në sy, por edhe...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC