dezinfektim

jan32018

FDA-ja ndalon shitjen në banak të antiseptikëve me triclosan

Administrata e Ushqimit dhe e Barnave (FDA) në Shtetet e Bashkuara ka aprovuar një masë që ndalon tregtimin e produkteve antiseptike shëndetësore të banakut (OTC) që përmbajnë triclosan dhe një nga 23 përbërësit aktivë...
transparent

pri202020

FDA. Politika emergjente për prodhimin e sterilizuesve, dezinfektuesve dhe ventilatorëve pulmonarë

Gjatë urgjencës nga coronavirusi i ri, Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave e ka konsideruar të nevojshme të publikonte disa ditë më parë një politikë...
transparent

pri242020

Coronavirusi. Veprimi antiviral i peroksidit të hidrogjenit, povidones ose klorheksidinës gjatë shpëlarjeve të gojës

Gjatë fillimit të epidemisë nga COVID-19, në ambientet stomatologjike nisi të qarkullonte një artikull i publikuar në “International Journal of Oral Sciences”, nga autorët...
transparent

maj112020

Si dezinfektohen maskat kirurgjikale dhe ato N95, për t'u përdorur më shumë se një herë

Sipas një studimi të botuar në “Journal of Medicalologyology”, maskat kirurgjikale janë të përshtatshme për t’u vetëmbrojtur nga coronavirusi i ri në shumicën e situatave sociale dhe si ato, ashtu edhe...
transparent

dhj292020

Dezinfektuesit e duarve. Është neglizhuar rreziku i lidhur me gëlltitjen. Rastet klinike

Gëlltitja e dezinfektuesve të duarve me bazë alkooli, qoftë vullnetare ose e paqëllimshme, mund të vrasë, por publiku është gjerësisht i pavetëdijshëm për rreziqet e mundshme që paraqet kjo formë e higjienës së duarve dhe...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC