pneumoni

dhj182017

Mepolizumab-i, i nevojshëm për trajtimin e pacientëve me eozinofili

Sipas rezultateve të dy studimeve paralele të publikuara në “Nevv England Journal of Medicine”, mepolizumab-i mund të reduktojë rastet e shpërthimit të sëmundjes te pacientët me bronkopneumopati kronike obstruktive (BPKO) që vuajnë nga eozinofilia...
transparent

qer292018

Otiti mesatar. Efikasitet i lartë i vaksinës anti pneumokokale 13-valente

Vaksina anti pneumokok (PCV13) 13-valente ofron mbrojtje më të mirë se paraardhësja e saj, vaksina 7-valente (PCV7), sa i përket otitit mesatar akut, të shkaktuar nga streptococcus pneumoniae. Pavarësisht se...
transparent

tet162018

Sëmundjet infektive. CHMP-ja rekomandon një kombinim të ri antibiotik

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor (CHMP) i EMA-s ka rekomanduar dhënien e autorizimit për hedhjen në treg të barit Vabomere (meropenem triidrato/vaborbactam), një mundësi e re trajtimi kundër një sërë infeksionesh te...
transparent

nën122018

Më pak riaktivizime, por më shumë rrezik për pneumoni. Pro-të dhe kundra-t e terapisë së trefishtë në BPKO

Sipas një metanalize të publikuar në “British Medical Journal”, terapia e trefishtë për sëmundjen pulmonare obstruktive kronike (BPKO) është e lidhur me një numër më të vogël riaktivizimesh të moderuara ose të rënda në...
transparent

kor162019

Pneumonitë nozokomiale të lidhura me ventilimin mekanik. Miratohet kombinimi i ri i barnave

FDA-ja ka aprovuar përdorimin e ceftolozanës dhe tazobaktamit të administruar në kombinim me injektim, për trajtimin e pneumonisë bakteriale të fituar në spital dhe...
transparent

gus292019

Pneumonia. Ciklet shumë të gjata të antibiotikëve, shtojnë efektet anësore

Shumica e pacientëve të shtruar në spital për pneumoni, marrin antibiotikë për një kohë të gjatë dhe për këtë arsye, janë shumë më të rrezikuar nga efektet anësore, sipas një studimi retrospektiv të botuar në “Annals of Internal...
transparent

pri272020

Surfaktant pulmonar pacientëve Covid-19, për të përmirësuar rezultatet e pneumonisë

Sipas një studimi të botuar në “Journal of Medical- Clinical Research & Reviews”, te pacientët me pneumoni intersticiale Sars-CoV-2, do të kishte dobi përdorimi i surfaktantit. Covid-19 bëhet problematik nëse...
transparent

maj62020

Evropa miraton antibiotikun cefiderocol. Ka spektër të gjerë ndaj aerobeve gramnegative

Komisioni Evropian ka dhënë autorizimin e marketingut për cefiderocol (Fetcroja), një antibiotik i ri për trajtimin e infeksioneve me shkak bakteret aerobe gramnegative, te pacientët e rritur me mundësi të kufizuara...
transparent

qer172020

Antibiotiku i ri. FDA-ja aprovon kombinimin për pneumoninë bakteriale

Administrata e Ushqimit dhe e Barnave në SHBA (FDA) ka aprovuar kombinimin e imipenemit, cilastatinës dhe relibaktamit (Recarbrio) për trajtimin e pneumonisë bakteriale të fituar në spital dhe pneumonisë bakteriale...
transparent

tet92020

Covid-19. Mjekët e familjes, pa një protokoll zyrtar trajtimi. Prof. Harxhi: Të trajnohen, pasi po përdorin antibiotikë me tepricë

Mjekët e familjes po trajtojnë një numër të lartë pacientësh me Covid-19, por ata nuk kanë asnjë protokoll zyrtar ku të bazohen. Janë trajnuar që në fillim të pandemisë dhe...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC