Diarre

jan222016

Loperamidi i sigurt në trajtimin e diarresë së udhëtarit

Trajtimi ekskluziv me loperamid përfaqëson një alternativë efikase kundrejt anti-mikrobikëve në trajtimin e diarresë së udhëtarit dhe nuk e shton riskun për kolonizim nga ana e enterobaktereve prodhuese të b-lactamase me spektër të jashtëm (Ebsl). Është ky rezultati i një studimi të publikuar së fun
transparent

jan292016

Zorrë e irrituar dhe diarre, me eluxadoline përmirësohet gjendja shëndetësore

Sipas një studimi të publikuar në “New England Journal of Medicine” me autor kryesor Anthony Lembo nga “Harvard Medical School” në Boston, administrimi i eluxadoline-s (një princip aktiv i ri, i miratuar disa muaj më parë nga FDA) ndikon në një përmirësim domethënës të shëndetit të pacientëve me sin
transparent

maj162016

Abuzimi me loperamidin për shkak të opiateve, alarm në SHBA

Rasti klinik i një 24-vjeçari amerikan me histori varësie ndaj opiateve, i sjellë në urgjencë për një arrest respirator mund të ngjajë me një nga të shumtët, por në fakt është publikuar në “Annals of Emergency Medicine” për një veçori të pazakontë: pranë pacientit janë gjetur gjysmë duzine kuti lope
transparent

nën132017

Diarreja e udhëtarit, udhëzimet mbi barnat dhe menaxhimin

International Society of Travel Medicine ka mbledhur një grup ekspertësh për të rishikuar provat e disponueshme mbi diarrenë e udhëtarit dhe për të hartuar rekomandime klinikisht domethënëse e të dobishme mbi menaxhimin e saj, të publikuara në websitin e Centers for Disease control and prevention. M
transparent

dhj62017

Diphenoxylate dhe atropine sulfate për kurimin e diarresë? FDA-ja kërkon vigjilencë

Greenstone, një filial nën kontrollin e plotë të Pfizer Inc., ka tërhequr vullnetarisht 14 lote të barnave diphenoxylate dhe atropine sulfate, në ambalazhime me njëqind dhe një mijë tableta. Produkti që u tërhoq, ishte shpërndarë në Shtetet e Bashkuara në nivel kombëtar nga shitës me shumicë dhe pak
transparent

shk12018

Po abuzohet me loperamidin. FDA-ja urdhëron paketime monodozë

Vendimi vjen pasi enti vazhdon të marrë një sërë sinjalizimesh në lidhje me probleme të rënda kardiake dhe vdekje, të shkaktuara nga një dozë shumë më e lartë sesa dozat e rekomanduara. Eventet bien në sy kryesisht, në subjektet që...
transparent

mar122018

Një vaksinë e re kundër rotavirusit redukton me dy të tretat rrezikun e diarresë së rëndë

Nëse merret që nga lindja, me dy doza të njëpasnjëshme, një vaksinë e re orale kundër rotavirusit, redukton në mënyrë të dukshme rrezikun e diarresë së rëndë dhe praktikisht, vdekjeprurëse. Këto janë rezultatet e një studimi të...
transparent

nën222018

Diarreja e udhëtarit. FDA-ja aprovon barin e ri

Administrata e Ushqimit dhe e Barnave (FDA), agjencia amerikane rregullatore e barnave, ka aprovuar një bar të ri për diarrenë e udhëtarit. Ky çrregullim godet miliona njerëz çdo vit dhe disponueshmëria e opsioneve terapeutike...
transparent

gus52019

Antihistaminikët mund të kenë efekt në diarrenë idiopatike. Ja, studimi

Disa pacientë me diarre idiopatike postprandiale mund të përfitojnë nga një trajtim antihistaminik. PPD-ja e ndjeshme ndaj antihistaminikëve, vërehet përgjithësisht te pacientët me urtikarie idiopatike kronike e dermatografi dhe...
transparent

gus142019

Probiotikët kanë efekt modest në diarrenë nga antibiotikët te fëmijët

Sipas një shqyrtimi të ri, të botuar në “Cochrane Library”, administrimi i probiotikëve te fëmijët me diarre të lidhur me antibiotikët, ka efekte modeste në parandalimin dhe kohëzgjatjen e shqetësimit, por nuk ka treguar efekte të...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC